sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Grillatut sipulit

Sipuli on hyvää. Sitä eivät esimerkiksi monet lapset vielä ymmärrä, mutta kun ikää karttuu, niin mieli muuttuu :)

Meillä syödään sipulia raakana ja kypsennettynä - ja paljon. Varmaan enemmän kuin perunaa. Sipuli on aromirikasta, kuten tiedetään, ja pitkään kypsennettynä sen maku jalostuu ja pehmenee, ja esiin pääsee myös sipulin makeus. Tällä kertaa sipuli pääsi kattilan kautta grilliin ja sitten herkuttelijoiden suihin. Nyt en valellut sipuleita minkäänlaisella grillauskastikkeella, mutta seuraavalla kerralla kokeilen sellaista.(KEITETYT JA) GRILLATUT SIPULIT

4 sipulia (valitse tasakokoisia)
vettä
2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
1-2 tl suolaa
reilut rouhaisut mustapippuria
puolenkymmentä timjaminoksaa

oliiviöljyä

Halkaise sipulit pituussuunnassa ja kuori ne. Älä leikkaa kantaa pois, poista vain juurenhuitulat nyppien. Jos leikkaat kannan, sipuli hajoaa. Laita sipulinpuolikkaat kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää joukkoon mausteet jakuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä sipuleita noin 10 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja jätä sipulit vielä muutamaksi minuutiksi liemeen. Nosta sipulit kulhoon ja lorauta vähän oliiviöljyä päälle. Grillaa sipuleita molemmin puolin grillissä, kunnes ne saavat vähän väriä.

Vinkki: Voit keittää samassa liemessä myös perunoita kuorineen ja kokonaisina. Keitä niitä (koosta ja laadusta riippuen) 10-15 minuuttia ja jätä kuumaan liemeen. Kun on grillauksen aika, halkaise perunat ja sivele leikkuupintaan oliiviöljyä. Grillaa, kunnes ovat kunnolla kypsiä ja pinnassa on väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti