tiistai 6. maaliskuuta 2012

Suonet tukkoon

Kun ryhtyy tekemään kotona roskaruokaa, kannattaa tehdä se kunnolla. Meillä tehdään noin kerran vuodessa (useammin ei uskalla) renua, joka on jonkinlainen legenda omalla alallaan. Ranskanleivän (ei siis sämpylän) väliin tungetaan jauhelihapihvejä, makkarasiivuja ja paistettuja munia. Renua katsoessa meinaavat mennä verisuonet tukkoon, mutta eihän se sitten lopultaan niin kauhea rasvapommi ole, eihän? Paistijauhelihasta kun tekee itse pihvit, ja paistaa kaiken öljytilkassa, niin pysytään kohtuudessa. Oikeasti hulluinta tuossa renussa on sen koko. Eihän nyt kokonaista ranskanleipää noilla täytteillä jaksa kukaan syödä! Meillä pyritään renun tunnelmaan jakamalla ranskanleipä tytön ja pojan osuuteen. Näin:

RENU eli HAMPURILAINEN RANSKANLEIVÄSTÄ

- ranskanleipä
- jauhelihapihvejä
- makkarasiivuja (esim. lauantaimakkara)
- paistettuja munia
- sipulia
- suolakurkkua

...ja valinnaisesti höysteitä: majoneesia, sinappia, ketsuppia, hampurilaiskastiketta, juustoa, salaattia...

Kasaa näin:
...ja laita leivän kansiosa päälle:
Ainoa oikea ruokajuoma on maito.

Renusta kuuluu tulla ähky. Minä onnistuin saamaan sen tästä kääpiörenustani, enkä jaksanut edes kokonaan sitä syödä. Mutta aina kannattaa yrittää.

Tänään lepytellään verisuonia pottumuusilla ja silakoilla.

---

P.S.: Hyvä vaihtoehto syntiselle herkuttelulle on myös Elviksen sydänkohtausvoileipä, jota on Kulinaarimuruja-blogin Jaana tehnyt. Käykääpä katsomassa.

13 kommenttia:

  1. Ah, Renu! Meilläkin tehdään tätä aina välillä, kun mieheen iskee Renu-himo :)

    VastaaPoista
  2. Järkyttävän iso eväs, tuo tyttöjenkin koko:))

    VastaaPoista
  3. Virpi: Arvasin! Renulla on näissä piireissä kulttimaine :) Minähän en ollut tästä kuullutkaan ennen Armastuksen tapaamista.

    Campasimpukka: Niin on!!! Aina mulla jää osa syömättä. Voisko ratkaisu siihen olla pienempi osuus ranskiksesta ja vähempi täytettä?

    VastaaPoista
  4. Mulle on kyllä kans ihan uusi juttu, hauska ja muhkea :D tulee mieleen lähinnä oopperavoileipä, mutta supersized.

    VastaaPoista
  5. Aijaijaiiii! Haluaa RENUA! Meilläpäin ei näistä oo ikään kuultukaan vaikka tämä onkin grillien luvattu maakunta.(pitäähän joku paikka olla mihinä klopit voi tapella....)
    Nyt muuten joku päivä yllätän Iso-Hoon Renulla. Ei ne oo ne gurmeet vaan ne on just ne nämä....

    VastaaPoista
  6. Tää on Riksu semmonen laajennettu oopperavoileipä (Kokkeillaan-blogissa on muuten siitäkin mun versio ja Armastuksen versio...siinäpä vertailtavaa).

    Nanna, pelastat luultavasti mielitiettysi päivän, ellei jopa viikon tarjoamalla renua :)

    VastaaPoista
  7. Eikös tuon kanssa mene leuat jo sijoiltaan? Mahtavaa:) Hyvä että Iin grilli ja muut jatkavat perinteitä. Oulu alkaa nyt olla mun silmissä ihan Eldorado.

    VastaaPoista
  8. Niin, Ankerias, meillä päin on näitä ei-vielä-michelintähtipaikkoja riittämiin :) Kannattaa suunnitella joku kiertoajelu kesälle niiden varaan. Renua ei muuten voi syödä mitenkään tyylikkäästi! Se ei siis ole varsinaisesti treffiruokaa :))

    VastaaPoista
  9. No onpa oikein kunnon jööti :D. Näyttää kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
  10. Miesten kokohan on tuplarenuateria: kokonainen ranskanleipä, 500g ranskalaisia ja 0.8l juoma.

    En taitaisi kyllä jaksaa syödä edes puolia...

    VastaaPoista
  11. Marja, jööti on juurikin oikea sana!

    Minen pysty edes ajattelemaan tuota Pekan mainitsemaa miesten renuateriaa. Käsittämätön annos!

    VastaaPoista
  12. Siis ihan mahtavaa! Enpä tiennyt tällaisen olemassaolosta ü Ja varmasti on juuri niin, että ei mitään gourmeeta vaan ehdalla tuhdilla se sydän (ja verisuonet) valloitetaan, jihaa!

    VastaaPoista
  13. Katjuzqa: Miten sivistyksemme onkaan laajentunut, kun renu on räjäyttänyt tajuntamme :D

    VastaaPoista