sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Lohta suippopaprikassa

Tehtiin taas fiksusti ja mentiin kauppaan ilman puutelistaa. Ajatuksena oli ostaa kalaa ja tehdä jotain. Ajatus jalostui suippopaprikoiden äärellä ja päätin laittaa lohta ja jotain kermatuotetta täytteeksi paprikaan. Ekstempporeeruokalajista tuli mahottoman mehevää - ja maistuvaakin kaikesta sähellyksestä huolimatta. Olin ottanut valkosipulin ja sitruunan esille, mutta puuhatessa ne olivat selän takana eli tosijemmassa. Kun paprikat täytteineen olivat uunissa, muistin toisella tasolla olevan kaksikon. Pöh. Merkkaan ne kuitenkin ohjeeseen, sillä niistä saatiin todistettavasti erinomainen maku kalaan (ks. postauksen loppu). Käytä tai älä käytä, sillä hyvää on kummallakin lailla.

LOHTA JA SMETANAA SUIPPOPAPRIKASSA (2 kpl)

2 suippopaprikaa

n. 400 g ruodotonta ja nahatonta lohta
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
puolikas sipuli
1 pieni chili
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl sitruunamehua
1 prk smetanaa
n. 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna (tai 1 tl kuivattua)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pese suippopaprikat ja tee kumpaankin pitkittäinen viilto. Poista viillon kautta varovasti sisällä olevat siemenet.

Leikkaa lohi pieniksi suupaloiksi / siivuiksi ja nosta kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja sekoita. Silppua sipuli, chili ja valkosipulinkynsi ja lisää kalojen joukkoon. Kaada joukkoon sitruunamehua ja smetana ja sekoita.

Täytä paprikat lohi-smetanatäytteellä ja nosta ne uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia eli kunnes lohi on kypsynyt, paprikat pehmenneet ja pinta on saanut hiukan väriä.


Meillä uunissa muhi myös perunanpuolikkaita, ja kun ne olivat kypsyneet noin 20 min., laitoin paprikat samaan vuokaan muhimaan. Yhdestä paprikasta riittää reilusti syötävää yhdelle, ja kun lautasella oli muutakin, jäi minulla osa paprikasta seuraavalle päivälle.

Kalaisaa täytettä jäi yli paprikoiden täyttämisen jälkeen, joten lisäsin siihen valkosipulinkynnen ja kunnon tirauksen sitruunamehua, paistoin seoksen nopeasti pannulla ja latasin parin ruisleivän päälle.
Toimii alku-, väli- tai iltapalana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti