keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Omenainen aamupuuro

Jos hedelmäkulhossasi lymyilee jo aavistuksen nahistunut omena, johon kukaan ei halua muutoin tarttua, nappaa se kouraan, kuori ja raastaa aamupuuroosi. Puuroaamu saa näin uutta nostetta!

OMENAINEN AAMUPUURO (kahdelle)

5 dl vettä
2 dl puurohiutaleita (ruista, kauraa, ohraa, neljääviljaa... meillä oli tänään pelkkää ruista)
1 omena
ripaus suolaa
1-2 tl (vanilja)sokeria (minä laitoin sokeria purkista, johon olin tunkenut pari pätkää vaniljatankoa)

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori ja raasta sillä välin omena. Lisää kiehuvaan veteen puurohiutaleet ja omenaraaste, sekä sokeria ja suolaa. Kiehauta hetki, sammuta levy ja anna puuron hautua kymmenisen minuuttia. Jos haluat, voit maustaa puuron ihan pienellä ripauksella kanelia.

Aamuhetki kullan kallis! Kerkesin töihinkin, vaikka jäi tavaamaan Kalevasta korvasienijuttua. Johan niitä alkaisi saada...

- - -

Tämäkin ohje on osa ruokabloggareiden Hävikistä herkuksi -kampanjaa, johon voit tutustua esim. Facebookissa.

3 kommenttia:

  1. Puuroja pitäisi syödä useammin, niistä vatsa tykkää. Ei vaan muka kerkiä keitellä...

    VastaaPoista
  2. Meillä syödään puuroa suunnilleen ainakin kolmena aamuna viikossa. Minulla on systeemi: Vesi kiehumaan, tukkaan tököttiä, hiutaleet veteen ja porina päälle, kansi päälle, levy nollalle ja kattila ritilän päälle, laitetaan tukka ojennukseen, piirretään naama, syödään hautunut puuro. Heleppua ja kätevää, puuro tulee kuin itestään! Näin olen selättänyt mukakiireen :)

    VastaaPoista
  3. Tuo on ihan totta, kyllä ehtisi, jos haluaisi. Meillä nuorempi poika välillä pyytää aamulla puuroa, tuo melkein 16-vuotias koltiainen, äitiään kohta päätä pitempi. Hänelle kyllä kerkiän keitellä ja syön samalla itsekin.

    VastaaPoista