Tällä ohjeella ravioleja valmistuu varmasti kolmisenkymmentä tai enemmänkin, riippuen muotin koosta. Laiskuuttani tein vain kaksikymmentä eli yhdelle syömäkerralle kahdelle hengelle, joten sekä taikinaa että täytettä jäi paljon yli. Vaan ei huolta - kyllä niille tarkoitus keksittiin! Lopusta pastataikinasta tein linguinea ja kurpitsatäyte taipui lätyiksi.
KURPITSARAVIOLIT
Pastataikina (ohje jauhopussin kyljestä):
n. 4,5 dl durumvehnäjauhoja
2-3 kananmunaa + vettä = n. 1,5 - 2 dl nestettä
2 tl oliiviöljyä
Kurpitsatäyte:
n. 3 dl kurpitsasosetta (esim. uunissa paahdetuista kurpitsoista soseutettua)
2 reilua ruokalusikallista vuohenjuustoa
vajaa 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
kymmenkunta basilikanlehteä + samanmoinen määrä lehtipersiljaa
ripaus (vastaraastettua) muskottipähkinää
n. 1 t suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
Tee pastataikina ensin. Sekoita jauhoihin muut aineet ja vaivaa taikinaksi. Kymmenisen minuuttia käsin vaivausta leivinalustalla riittää hyvin. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä parikymmentä minuuttia ennen jatkokäsittelyä. Jos teet taikinan aamulla, ja raviolit illalla, niin nosta taikinapala jääkaappiin odottelemaan.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Maista täytettä ja tarkista suolaisuus ja muut maut omaan suusi sopivaksi.
Kauli tai rullaile pastakoneella taikinasta ohuita levyjä. Laita yksi levy jauhotetulle leivinalustalle. Nostele täytettä levylle sopivin välein. Noin teelusikallinen on sopiva määrä (ja riippuu tietysti raviolimuotin koosta. Minä painelin taikinaan raviolimuotilla vähän merkkejä paikoista ennen tätä. Sipaise vettä täytteen ympärille taikinalevylle (sen ansiosta kaksi päällekkäistä levyä tarttuvat toisiinsa tiiviimmin). Nosta varovasti toinen taikinalevy päälle ja huolehdi siitä, ettei jää kovin paljon ilmaa väliin. (Minulla aina jää, en ole vielä harjoitellut tarpeeksi.) Tee raviolimuotilla (tai jollain muotilla) raviolit. Keitä niitä hyvin suolatussa reippaasti kiehuvassa vedessä, noin viisi minuuttia riitti meillä hyvin.
KURPITSALÄTYT
pari desiä raviolien täytejämiä
1 muna
kaksi kukkurallista ruokalusikallista vehnäjauhoja
puolitoista desiä maitoa + 1 tl leivinjauhetta
Sekoita ainekset taikinaksi ja paista lätyiksi.
Hy-vi-ä!
- - -
Aiemmin meillä on tehty sipuliravioleja ja kantarelli-pinaattiravioleja. Askartelun päätteeksi on saatu aina hyvää ruokaa :)
Voi, miten sievät raviolit!
VastaaPoistaKiitos! Tuo tähtimuotti on suoraan Sisiliasta :) Tykkään siitä hyyyyyyvin paljon.
PoistaMinulla on just noita samoja monta, en ole vaan viime Italian reissun jälkeen tehnyt yhtään raviolisettiä :)
PoistaNuo muotit ovat hyvä syy tehdä ravioleja!
PoistaPastanteosta onkin jo aikaa ja pari pientä kurpitsaa oleilee pöydällä... Molemmat ohjeet vaikuttavat nameilta.
VastaaPoistaSulla on siis siellä pöydällä jo hyvä alku näille :) Jos ei ole aikaa tai jaksatusta ravioleihin, niin lätyt valmistuvat näppärästi ja ovat ihania kans.
PoistaOnpa hienoja! Milloinhan me päästäis maistamaan....??
VastaaPoistaperhe Heikkinen
Aivan ihana raviolimuotti! Ja maukkaan kuuloinen täyte vuohenjuustoineen. On tosi ilo kuulla että meidän kokkailumme ovat innsotaneet teitä!
PoistaPerhe Heikkiselle ehdottaisin seuraavanlaista toimintamallia: Tulette tänne porukalla. Miehet voivat viihdyttää rinsessaa sillä välin kun naiset veivaavat yhteisvoimin ravioleja. Tai toisinpäin. Miten suhtaudutte tähän???
PoistaMerituuli: Teidän kokkailunne innostavat niin monesti!!!!
Muru, suhtaudumme avoimin mielin. Mehän tullaan. Pyjamabileet?
VastaaPoistaHeikkiset
Pyjamabileet, mikäs sen hauskempaa :)
PoistaTuo tähtimuotti on aivan ihana! Ja ihana on reseptikin.
VastaaPoistaKiitos Ulla :)
PoistaIhana muotti ja kokeilunarvoinen resepti. Onnistuukohan helposti tuo kauliminen, kun ei ole pastakonetta..
VastaaPoistaMinä en ole koskaan kaulinut, sillä olen innostunut pastan tekemisestä, kun sain pastakoneen. Olen kyllä ymmärtänyt, että kaulienkin saa oikein hyvää. Tuskin niillä italian mammoilla on pastakoneita ollut, vaan kaulinta ovat heilutelleet :)
Poista