tiistai 1. tammikuuta 2013

Uuden vuoden kuutiomunat

Uusi vuosi, uudet lelut.

Yhdestä joulupukin tuomasta paketista löytyi purkki, jonka tarkoitusperää en itse tajunnut, vaikka kuinka pakettia pyörittelin. Edes takana olleet kuvat ja selostus eivät minua auttaneet. Tarvittiin korkeampaa matematiikkaa (=nuorempi ihminen) asia oivaltamaan.

Paketissa oli kananmunanneliöitin.


Käsi ylös kaikki, joilla on tällainen kapine! Toinen käsi ylös, jos käytät sitä aktiivisesti. Minä päätin aloittaa uuden vuoden testaamalla kananmunanneliöitintä. Ensin keitin munat (8 minuuttia), kaadoin kuuman veden pois ja kylmän tilalle minuutiksi, jotta näpit kestäisivät kuorimista. Sitten kuorin munat, sipaisin niiden pintaan tipan ruokaöljyä, ja lops - muna kerrallaan purkkiin. Minuutin kuluttua purkki auki ja muna pois.

Mutta voi voi, minulla oli liian pienet munat! Siis paketissa oli...hmph... Pientä kuutio-ominaisuutta munissa oli havaittavissa, mutta enemmän muoto oli epämääräinen.

Seuraavaa kertaa varten hommaan isommat munat. Oikein aion perehtyä munahyllyllä aiheeseen, ja valita suurimmat, mitä löytyy. Sitten uusin kuutiointikokeiluni.

Kuutionomaisiin muniin voi vaikka kovertaa kuopat ja täyttää niitä jollain möhnällä. Minä laitoin savulohimöhnää (muistaakseni sisällys oli jotenkin näin: lämminsavulohta, turkkilaista jugurttia, majoneesia, sitruunamehua, kapriksia, mustapippuria, ripsaus suolaa...).

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE TEILLE
ja suurenmoiset kiitokset männä vuonna blogia lukeneille - satatuhatta klikkausta poksahti rikki!

29 kommenttia:

 1. Heh, minulla ei ole enää tuollaista. Ostin sen noin 8 vuotta sitten Amerikan ihmemaasta ja kerran teimme sillä neliskanttisia kananmunia. Sillä tohtii pusertaa paljon tanakamminkin, saa ihan teräväkulmaisia kananmunia :D Jossain keittiölaatikkojen perkuuoperaatiossa siirsin vekottimen SPR-laatikkoon ja sinne se meni, toivottavasti jotakuta toista ihmetyttämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan sinäpä ootkin edistyksellinen! Minähän en ollut moisista vempaimista kuullutkaan ennen. Sivistyksen asteeni on siis nyt huikeasti korkeampi kuin ennen :)

   Poista
  2. Luuhasin tuolla reissulla (ja myöhemmilläkin) kaikki keittiötavarakaupat tosi tarkkaan ja kaikkea pientä tai kevyttä tai litteää pääsi kotimaahan asti :D

   Ja onnea sadastatonnista! Tänä vuonna paljon lisää!

   Poista
 2. Ihan mahtava vempele! Tulee mieleen Aku Ankan klassikkotarina nelikulmaisista munista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia ovat vempeleet, joiden käyttämisestä saa hyvän mielen!

   Poista
 3. Hihii, superhauska vuoden ensimmäinen kokkeilu! :D Pakko myöntää, että minä olen vähän harkinnut tuommoisen kapineen hankkimista, ruoalla kun on niin kiva leikkiä. :) Iloista alkanutta vuotta Kotiharmilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruualla leikkiminen oli mullakin mielessä, kun kuutiohommissa olin :) Oikein oli lystiä! Onnekasta alkanutta vuotta Canelian köökiin!

   Poista
 4. Mulle tuli mieleen ihan sama Ankka-tarina, kuin Jaanallekin. Aikamoinen kapistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mulla on tuo ankkastoori ihan kadonnut tajunnasta!?! Pitää perehtyä aiheeseen... Tämmöisiä oudonhauskoja keittiökapineita pitää joka taloudessa olla :)

   Poista
 5. Ai niin, ja iloista, maukasta uutta vuotta sinne Kotiharmilan keittiöön myös!

  VastaaPoista
 6. Vastikään näin jossain sydänmunaohjeen ja nyt tämä neliömunahomma. Vuodesta 2013 täytyy tulla lystikäs! Hyvää uutta vuotta Kotiharmilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen törmännyt sydämiin ja johonkin muuhun nettimaalimassa. Kaikkea ne keksivät. Kaikkea hyvää myös sinne radan taakse :)

   Poista
 7. Japanilaiset tykkää muotoilla munia bentobokseihinsa evääksi; sitä perua on muutama erimallinen muotti. Ongelma on, että harvoin tulee keitettyä kananmunia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tykkäävät! Kotimaisista blogeista ainakin Piparipullan blogissa (http://piparipulla.blogspot.fi/) olen monenlaisiin bentoihin törmännyt.

   Poista
 8. Huom! Obs! Sisältää juonipaljastuksia!
  http://www.akuankka.fi/artikkeli/akupedia/julkaisut/kulmikkaat_munat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän mää tuon oon lukenut!!!! Eikä oo kauankaan aikaa...muisti on hyvä mutta lyhyt :)

   Poista
 9. Ja siis enää ei jää aukkoja suorakaiteenmuotoisen munaeväsleipään kun siivuttaa neliskanttisen munan siihen levitettäväksi. Jee!

  VastaaPoista
 10. Aku Ankka ensimmäisenä noista minunkin mieleeni muistui.:) Kaikkea sitä keksitäänkin. En ole tuollaiseen missään törmännyt. Hauskaa on kuitenkin leikitellä eri muodoilla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Armastus jo surffaili netissä ja löysi sieltä vaikka minkämoisia muotteja: pupuja, autoja, nalleja... Japanilaisissa on luontaista lystikästä kekseliäisyyttä :)

   Poista
 11. Niin parhaat naurut heti kärkeen. Voi mikä vekotin, kaikkea maailmassa onkin. Hyvää uutta vuotta Kotiharmilaan ja onnittelut tasaluvun rikkomisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei huono aloitus uudelle vuodelle, jos hymyssä suin pitää olla :) Onnekasta uutta vuotta myös sinne päin!

   Poista
 12. Muuten, ostin eilen L-munia, jotka oli oikeasti aivan tosi isoja. Jotain kotimunia ne oli.

  VastaaPoista
 13. Ei nouse kädet, mutta tuollainen prässi pitäisi saada. Ihan mahtava vempain! Ja se Akuseikkailu pitää kaivaa pitkästä aikaa esiin. Se on yksi parhaista Akuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vink vink: Meidän prässin joulupukki oli löytänyt osoitteesta verkkokauppapistekom :)

   Poista