perjantai 4. tammikuuta 2013

Aikuisten munakaakao: suklaa egg nogg

Suklaista munatotia, aikuisten munakaakaota, suklaa egg noggia (rakkaalla lapsella monta nimeä) nautittiin viimeksi ison, ihanan joukkion voimin joulun alla. Nyt se on jälleen syytä palauttaa mieleen, ja nautiskella lasilliset vaikkapa leppoisan loppiaisaaton kunniaksi. Suklaa egg nogg on lempeää ja pehmeää, samettisen ihanaa! Ohjeeni alkuperää en muista, sillä se on vain kapeana sottaisena suikaleena erään reseptivihkoni sisäkannessa. Minä olen lisännyt ohjeeseen munankeltuaisia, koska sillä saa täyteläisemmän juoman.


SUKLAA EGG NOGG (6 - 8 hengelle)

6 dl maitoa
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
2 mausteneilikkaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
5-6 keltuaista
1 dl sokeria
1/2 dl viskiä tai rommia
1/2 dl kahvilikööriä
2 dl kuohukermaa

Kuumenna kattilassa maito, kaakaojauhe, kanelitanko, vaniljatanko (minä halkaisen vaniljatangon ja kaapaisen siemenet sekaan) ja mausteneilikat. Anna poreilla hetki, jotta mausteiden aromit irtoavat.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Poista maidon seasta kaneli- ja vaniljatangot sekä neilikat. Kaada kuuma maitoseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon koko ajan reippaasti sekoittaen, ja sitten koko seos takaisin kattilaan. Kuumenna juoma lähelle kiehumispistettä, mutta älä keitä ettei muodostu kokkareita. Sekoita koko ajan.

Lisää juomaan viski tai rommi sekä kahvilikööri. Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi ja kaada siitä suurin osa juoman joukkoon juuri ennen tarjoilua, ja sekoita. Säästä vähän kermavaahtoa pinnalle. Koristele kaakaojauheella.

- - -

PS: Nyt täytyy lykätä vähäks aikaa kommenttilootaan sanavahvistus päälle, vaikka se tympeeikäväinhottavarasittava onkin. Roskapostilinjalla on hirvee ryysis, jos sen sais tällä lailla kuriin...

8 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä olen odottanut! Suklaamunatoti oli ihan mielettömän hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän viivähti munatotipostaus, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

      Poista
  2. Minä ole tuommoista maistanut koskaan, kuulostaa herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen maistamaan. Suklaamunatoti on niin lempeän ihanaa!

      Poista
  3. Tämä oli aivan taivaallisen hyvää!

    VastaaPoista
  4. Ja kun tämän heittäisi jäätelökoneeseen, voisin kuvitella, että aika mahtavaa tulisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih! Varmasti! Tämmöinen jäätelökoneeton ei ole osannut moista ajatellakaan. Jos sinä testaat, tai joku muu innostuu, niin mielelläni kuulen mimmosta tuli.

      Poista