sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Minttu-suklaasemifreddo

Jälkiruoka, joka valloittaa kaikki ja saa syöjät huokailemaan onnesta!


Meillä ei ole jäätelökonetta, mutta näköjään jäätelöä voi tehdä muutenkin. Ihana ohje on Suolaa ja hunajaa -blogista.

MINTTU-SUKLAASEMIFREDDO (neljälle)

2 kananmunaa
vajaa 1,5 dl sokeria
2,5 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
puolikas vaniljatanko (tai vaniljauutetta tai vaniljasokeria)
3-4 oksaa tuoretta minttua
20 g tummaa suklaata (minulla oli minttusuklaata)

Hiero mintunlehdet sokerin kanssa (1 tl) morttelissa tasaiseksi tahnaksi (jos ei ole morttelia, voi tahnan tehdä myös monitoimikoneella tai hienontamalla mintunlehdet veitsellä mahdollisimman hienoksi silpuksi).

Raasta tumma suklaa tai murustele se veitsellä pienenpieniksi muruiksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Halkaise vaniljatanko ja kaaputa veitsellä siemenet sisältä. Vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon siemenet vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Ripauta vähän suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon minttu-sokeritahna ja suklaa. Nostele joukkoon varovasti kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita kaikki vaahdot keskenään hyvin hyvin hellästi, jotta rakenne pysyy ilmavana (se takaa ihanan semifreddon).

Kaada vaahto (kannelliseen) astiaan (tai astiaan, jossa haluat tarjoilla jäädykkeen) ja laita pakasteeseen vähintään neljäksi tunniksi. Suolaa ja hunajaa -blogin mukaan laakeassa tarjoiluastiassa neljä tuntia saattaa riittääkin, mutta varsinkin korkeammassa semifreddo saatta jäädä turhan löysäksi neljässä tunnissa.

Minä olen laittanut semifreddon jäätymään jo edellisenä iltana. Maut ovat hyvät vielä viikonkin jälkeen teosta, jos semifreddoa sattuu jostain kumman syystä jäämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti