maanantai 29. huhtikuuta 2013

Sinappikurkkusalaattia ja lohta?

Kyllä, toimii!

Ystäväni hehkutti tekstiviestitse vähän aikaa sitten tekemäänsä lohiruokaa. Varasin ainekset ja kun oli ruuanlaiton aika, tajusin hävittäneeni juuri sen tekstarin. En kehdannut tunnustaa pölijyyttäni, ja mankua ohjeen perään, joten tein jotain sinnepäin. Misis H, menikö se teidän ohje vähänkään tähän suuntaan??? Meidän versiostamme tuli ihan tajuttoman hyvää. Epämääräinen, kiireessä otettu kuva ei kerro koko ihanaa totuutta ruuasta.


UUNILOHI SIENTEN JA SINAPPIKURKKUSALAATIN KERA

1 kg:n lohifile
suolaa, mustapippuria

1 sipuli
1 rasia siitakesieniä
1 pss kuivattuja tatteja
1 prk ranskankermaa
1 prk smetanaa
tiraus sitruunamehua
2 rkl sinappikurkkusalaattia (meillä oli väkeväsinappikurkkusalaattia)
suolaa, mustapippuria

Liota kuivattuja tatteja vedessä tunnin verran ja valuta ne sitten hyvin. Silppua sipuli. Paista pannulla sipulia ja siitakesieniä hetken ajan, lisää sitten tatit. Paista vielä hetki. Lisää kermatuotteet ja sinappikurkkusalaatti sekä sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Hämmennä ja kiehauta.

Nosta lohifile uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot. Leikkaa lohesta annospaloja, mutta vain nahkaan asti. Ripottele päälle vähän suolaa ja pippuria. Levitä päälle sieniseos, jota voi yrittää laittaa leikattuihin väleihinkin vähän. Paista lohta 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia tai kunnes se on kypsää, muttei liian kuivaa.

2 kommenttia:

  1. Teit alkuperäisestä ohjeesta huomattavasti jalostuneemman version! Uskon helposti, että hyvää oli. Alkuperäisessä taisi olla kurkkusalaattia vähän enemmän ja smetanaa vain yksi purkki. Mutta sama sille, tää vaikuttaa vielä paremmalta!

    Misis H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai jalostuneemman... :)) En tohtinut laittaa kurkkusalaattia enemmän, kun kuitenkin kaikista kehuista huolimatta vähän epäilin sitä. Systeri kehui, että parasta lohta, mitä hän on ikinä syönyt. Että kiitos misis H ohjevinkistä!!!!

      Poista