sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kalaisa kesäkeitto vai kesäisä kalakeitto?

Uuden sadon tuotteet maistuvat mahtavalle! Onneksi niitä saa kerrostaloasukkikin kaupasta ja toreilta (ja ystäviltä - kiitos herkkupotuista ja -vatuista!).

Lapsuudessa kesäkeitto ei kuulunut suosikkeihini, mutta näin varttuneella iällä se jo maistuu. Kun sitten teki yhtä aikaa mieli sekä kesäkeittoa että kalaa, niin päätin yhdistää ne. Saimmekin näin oikein maukasta kalaisaa kesäkeittoa (vaikka joku tässä taloudessa taisi vähän epäillä hyvyyttä etukäteen).


KALAISA KESÄKEITTO / KESÄISÄ KALAKEITTO
(tässä ei ole mitään määriä, voit koota keiton omien mieltymystesi mukaan)

uusia perunoita
uusia porkkanoita
kukkakaalta
kesäsipulia varsineen
tuoreita neulapapuja
vettä
maitoa
kalaa (meillä oli lohta)
suolaa, mustapippuria, tilliä

Harjaa perunat ja porkkanat. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat. Laita ne kattilaan suolaripsauksen kera ja kaada päälle vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Kun juurekset kiehuvat, pilko sipuli ja kukkakaali, nipsaise pavuista päät pois ja pilko pavut parin sentin mittaisiksi ja lisää ainekset kattilaan. Älä lisää vettä, höyry hoitaa homman, jos vettä ei ihan riitä peittämään kaikkea. Kun perunat alkavat olla kypsiä, lisää kattilaan maitoa ja kuumenna kiehuvaksi. Pilko sillä välin kala ja nostele palat kattilaan kasvisten pinnalle. Ripottele kaloille vähän suolaa ja laita kansi päälle. Kalat kypsyvät siinä sopivasti, eivätkä palat hajoa atomeiksi. Hetken päästä kalat ovat valmiit, ja voit sekoittaa keittoa varovasti. Maista suola, lisää pippuria ja tilliä. Ja syö.

Kansi päälle ja kohta on valmista!

2 kommenttia:

 1. Ole hyvä! Lisää maistiaisia luvassa kuhan sato kypsyy :)

  Hyvältä näyttää keitto!

  Rouva H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi kielellä jäädään oottelemaan :) Keitto oli ihan älyttömän hyvää!!!

   Poista