Kaksi uutta tuttavuutta. Kaksi hyvänmakuista kaalta. Ne kun yhdistää, saa valtavan raikkaan ja mehevän salaatin. Kurkku, jota lisäsin joukkoon, jäi statistin rooliin. Mietin ensin, mitä salaattiin kehittäisi kastikkeeksi, mutta jätin kastikkeen lopulta kokonaan pois. Molemmissa kaaleissa on mehevyyttä, raikkautta ja hentoa makeutta, kyssäkaalissa jotain lanttumaisuuttakin. Eihän noin hienoja makuja kannata sotkea millään ylimääräisellä! Mietin myös, kannattaako tällaista maailman yksinkertaisinta kolmen aineksen seosta julkaista blogissa ollenkaan. Päädyin julkaisemaan, sillä mielestäni tämä pieni salaatti ansaitsee hetkensä julkisuudessa. Nyt kaikki kaaliostoksille mars!
SUIPPO- JA KYSSÄKAALISALAATTI
suippo- ja kyssäkaalta (suunnilleen suhteessa 50:50)
pätkä kurkkua
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta kyssäkaali karkealla terällä. Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita ainekset.
Yhdellä meidän vakiotorimyyjistämme on muiden vihannesten lisäksi suuri kaalivalikoima. Tuo suippokaali ja litteä kaali ovat tavallisen valkokaalin hauskoja serkkuja. Kyssäkaalin kanssa minun pitäisi yrittää tehdä tuttavuutta - en tykkää raa'asta lantusta, joten hieman vierastan kyssäkaaliakin.
VastaaPoistaHyvät serkut ovatkin! Minä pidän lantusta, eli ei ihme, että kyssäkaalikin iski täysillä :)
PoistaSuippoon kaaliin törmäsin ensimmäistä kertaa viikonloppuna kaupassa. Hauskan muotoinen.:) Niitä litteitä kaalikäärylekaaleja onkin ollut jo muutaman vuoden. Kyssäkaali on tosi hyvää! Ala-asteella aikoinaan oli usein jälkiruoaksi pala raakaa kyssäkaalia, ja melkeinpä kaikille se hyvin maistui. Kyssäkaalia tulee kesäisin viljeltyä myös omalla kasvimaalla.:)
VastaaPoistaSuippokaali on kaunis! Litteään kaaliin minä en ole sattunut törmäämään, joten kiinnostaisi tehdä tuttavuutta. Mun Armastukseni muistelee myös koulunsa kyssäkaalipaloja, mutta minun koulussani en muista sitä tarjotun. Tarjoillaankohan sitä nykyään?
Poista