keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Paprikalla maustetut mantelit

Sipsit ja popkornit eivät ole ainoa vaihtoehto leffaevääksi tai naposteluvadille. Pikkunaposteltavaa on helppo tehdä kotona ihan itse. Minä pidän kovasti esimerkiksi Hannelen reseptillä tehdyistä kikherneistä. Myös paahdetut paprikaiset mantelit ovat melkoisen maukkaita, ja sormet hakeutuvat mantelikupille joutuisasti ja usein. Kokkeilkaapa!

Ohjeen otin "Maittavat tapakset" -kirjasta.


PAAHDETUT PAPRIKAISET MANTELIT

150 g kokonaisia kuorittuja manteleita
veitsenkärjellinen voimakasta savupaprikajauhetta
1-2 tl tavallista paprikajauhetta
1/2 rkl karkeaa merisuolaa
hiukan oliiviöljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita merisuola ja paprikajauheet mortteliin ja hiero tasaiseksi jauheeksi. Levitä mantelit uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia tai kunnes mantelit ovat kullankeltaisia ja hyvältä tuoksuvia. Ole tarkkana 7 minuutin jälkeen, sillä mantelit palavat nopeasti.

Kaada kuumat mantelit kulhoon ja tirauta päälle hiukan oliiviöljyä (1-2 tl). Sekoita hyvin ja lisää suola-paprikaseos hyvin sekoittaen. Mantelit voi tarjoilla heti lämpiminä.

2 kommenttia: