Taloutemme pannukakkumestari onnistui taas tekemään samettisen ihanaa pannaria, tällä kertaa ternimaidosta. Minun osuuteni hommassa oli toimia kirjurina, ja tässä tulee nyt ohje teillekin.
TERNIMAITOPANNUKAKKU (munaton)
5 dl ternimaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
25 g sulatettua rasvaa
3 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
Vispilöi aineksista taikina ja anna sen turvota puolisen tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina pieneen uunipannuun leivinpaperin päälle (tästä satsista ei riitä isolle uunipannulle). Paista pannukakkua puolisen tuntia tai kunnes se on saanut pintaansa väriä ja tummia pilkkuja.
Oi että! Ternimaitoa! Osaisitko auttaa, että mistäköhän tuota ternimaitoa saisi kun asustelee Tampereella? :)
VastaaPoistaJaa-a... harvemmin Tampereella käyvänä en osaa suorilta sanoa osoittetta, josta ternimaitoa saisi. Liekö siellä kauppahallia? Kuka tietäisi?
PoistaAhlmanin koululta (hallilantie 24, koivistonkylässä) saa navetan maitobaarista ostettua ternimaitoa silloin kun sitä sattuu olemaan. Arkisin maitobaari on avoinna 17.30-18.15 ja lauantaisin muistaakseni 8.30-9.15.
PoistaMahtavaa! Kun kysyy, niin joku viisaampi vastaa. Kiitos Anonyymille tästä vinkistä!
PoistaTuo on sitä ihan parasta pannaria!
VastaaPoistaNiin on, mahtavan täyteläistä!
PoistaPannaria! Sitä alkoi tekemään mieli just nyt!
VastaaPoistaOnneksi pannarihimo on helppo taltuttaa :) Ja jos ei vaikka sattuis just ternimaitoa olemaan, niin ihan tavallisestakin maidosta saa makian pannarin.
PoistaTernimaitopannaria mummolan leivinuunista. Siinä se aito ja oikea, jota en valitettavasti sitten lapsuuden ole saanutkaan. Olette te onnekkaita!
VastaaPoistaOllaan me! Näin harvakseltaan saatuna se on arvokasta herkkua.
PoistaParasta!
VastaaPoistaMrs H
On se! Ja harvinaista...ainakin meillä.
Poista