Nyt tulee vinkki: Jos saat käsiisi kärkkäriä, älä höyrytä, keitä tai grillaa sitä. Ota esille kunnon pannu ja sopiva loraus öljyä (muutaman millin paksuinen kerros), ja paista kärkkärit siinä hitaasti ja hartaasti, keskilämmöllä, välillä käännellen. Noin 20 minuutin paistoaika on sopiva, ja kärkkärit saavat rapsakan kuoren. Sinappi ja sipuli ovat perinteikkäät lisukkeet kärkkärille, mutta jotkut rebelit käyttävät myös kurkkusalaattia ja ketsuppia.
Ruokajuomana ei kärkkärin kanssa voi ajatella muuta kuin maitoa!
Mää ostin Oulusta nyt männä viikonloppuna tuliaisiksi paketin kärkkäriä ja söin niitä eilen radikaalisti punakaalisalaatin (!) kanssa! Mutta pannulla paistoin hitaasti, että siinä mielessä noudatin perinteitä :-)
VastaaPoistaTosi radikaalia :) Mutta aivan ensiluokkaisen tuliaisen osasit kyllä ostaa!
PoistaOih ja voih! Opiskelin 80-luvulla viitisen vuotta Oulussa. Ja todellakin olen syönyt Kärkkäriä (yleensä öiseen aikaan...)! Letkunpuiston rillillä oli sillon parraat. Ikävähän tässä Ouluun tuli!
VastaaPoistaMaarit
Oulun ikävää voi heleposti helepottaa ostamalla paketin kärkkäreitä!
PoistaTäällä nousee kans yks käsi. Eipä ole tullut aiemmin mieleenkään, että kärkkäreitä voisi ostaa kotiinkin, jotenkin olen yhdistänyt ne aina vaan grilleihin. Pitääpä viimeistään kesällä pistää itsekin kotigrilli pystyyn ja kokeilla. :)
VastaaPoistaMaltatko odottaa kesään :) ? Me emme ole koskaan grillanneet kärkkäreitä, mutta sitäkin voisi kokeilla. Tärkeintä on muistaa pitkä paistoaika ja makkaroiden kääntely.
PoistaHmmm... ei ole kärkkäri tuttu. Mutta yleensä kaikki makkarat mitä eteen tuodaan, syödään. If it looks good...
VastaaPoistaJos makkarat maistuvat, niin mikäpä ettei kärkkärikin. Mitenkähän sitä mahtaa olla myynnissä muualla maassa?
PoistaVoi, tuttu on makkara. Grillissä on kokeiltu ja kohtuullisen hyvää tuli, mutta mikään ei voita rasvassa paistettua versiota. Täytynee ostaa viikonlopun herkuksi, nam!
VastaaPoistaAi sielläkin on grillattu?! Sen onnistumisesta ei minulla ole kokemusta, mutta pannulla...oijjoij, hyvää tulee.
PoistaVoi ei, meillä vasta viikonloppuna syötiin paistettua makkaraa, ja nyt alkoi taas tehdä mieli. :-) Tosin ne meidän makkarat eivät näyttäneet läheskään yhtä hyviltä kuin nämä! Saakohan Kärkkäriä muualta kuin Oulusta?
VastaaPoistaEi ole kyllä tietoa kärkkärimarkkinoista, että kuinka laajat ne ovat. Jos joku tietää, niin tänne voi siitä raportoida :)
PoistaPahus! Juuri istun junassa matkalla pois Oulusta. Olisi pitänyt maistaa. :P
VastaaPoistaSeuraavalla kerralla sitten!
PoistaVoi nam! Mä haluan ehdottomasti päästä maistamaan kärkkäriä, makkara on hyvää. :P
VastaaPoistaEi muuta kuin silmät auki makkarahyllyllä, jos vaikka olisi Kärkkäriä tarjolla!
PoistaKärkkäri on kyllä sanana tuttu, mutta olen ajatellut, että se on vain oululaisten käyttämä yleisnimitys grillimakkaralle. En siis jopa Oulussa pari vuotta asuneena tiedä olenko syönyt kärkkäriä. Tämä puute täytyy ehdottomasti korjata seuraavalla visiitillä!
VastaaPoistaKyllä monet kutsuvat kärkkäriksi mitä tahansa grillimakkaraa, erityisesti grilliltä ostettua, vaikkei se Kärkkäriä olisikaan. Aito oikea Kärkkäri on maistamisen arvoinen!
PoistaJustiinsa tempasin pari järvigrillin kärkkäriä..oulusa siis..mää oon penikasta asti syöny kärkkäreitä. Kärkkäri ei oo kyllä mitenkään samanlainen ku tavallinen makkara jota meikä poika ei syö.. Kärkkäri on jämäkkää ja vähä ryynejä sisältävä makkara ominaismakuneen päivineen.. sinapilla ja sipulilla söin kuten kuuluu.. kärkkäriin voi laittaa myös puolukka hilloa kaveriksi mutta se poikkeaa jo perinteestä mutta tuttu Oulussa kuitenki..
VastaaPoistaNyt kyllä vesi herahti kielelle, kun kommenttisi luin, Anonyymi! Eli alkoi tehdä kärkkäriä mieli. Ei ole toista kärkkärin kaltaista! Siinä jäävät lihaisatkin makkarat ihan toisille lauteille :)
PoistaJust alan pisteleen kärkkäriä kitusiin, 30 min ollut pannulla ja tuoksu on asunnossa aivan mahtava. Kuola valluu jo suupielestä
VastaaPoistaOi, kärkkäriä!!! Mulla alakaa valua kuola jo pelkästä kärkkäriajatuksesta. Ens viikon ruokalistalle sitä siis :)
PoistaUuuh nam om om
PoistaIlmeisesti kärkkäri on maistunut :)
PoistaJust sain tuliaisina 5 pakettii kärkkäri...osa toki menee pakkaseen....nyt pannulle ja sit sinapin ja sipulin kera ääntä kohti
VastaaPoista