tiistai 26. marraskuuta 2013

Siskonmakkarakastike

Nyt ollaan taas osastolla "uusi ruoka-aine haltuun". Tällä kertaa käsittelyssä on siskonmakkara. Niin, tunnustan: en ole ikinä ennen siskonmakkaraan sormillani koskenut. Sen suhteen asia on ollut kuten monen muunkin. Jos lapsuudenkodissa ei ole ollut tapana jotain ruoka-ainetta käyttää ja siitä ruokaa valmistaa, ei se ihan ensimmäisenä ehkä tule mukaan omaan repertuaariin. Ensimmäiset siskonmakkaramuistoni ovat eräästä hoitopaikasta, jossa toinen lapsonen laittoi siskonmakkarakeiton sekaan ketsuppia. Muistan kyllä tykänneeni keitosta. Sitten menikin vuosi(kymmen) jos toinenkin, ennen kuin pääsin uusintaotteluun siskonmakkarakeiton kanssa. Viimemmäksi söin sitä ystävien luona, ja että olikin hyvää!

Minä päätin aloittaa siskonmakkarakokeiluni kastikkeesta, sillä törmäsin vasta oikein houkuttelevaan ohjeeseen. Noudatin ohjetta melko tarkasti. Tulipa hyvää!


SISKONMAKKARAKASTIKE

1 pkt siskonmakkaroita
2 sipulia
öljyä tai nestemäistä margariinia paistamiseen
1,5 dl lihalientä
1 tl kuivattua timjamia
1 dl ruokakermaa
1 rkl dijonsinappia
suolaa ja mustapippuria
hienonnettua silopersilijaa viimeistelyyn  (minä laitoin 2 tl kuivattua persiljaa samalla, kun lisäsin pannulle nesteet)

Kuori sipulit, puolita ja viipaloi ne ohuelti. Kuullota sipuliviipaleita, kunnes ne pehmenevät. Nosta sipulit pois pannulta sivuun odottamaan.

Lisää pannuun tarvittaessa vähän rasvaa/öljyä ja purista siskonmakkaroista palleroita pannulle. Paista, kunnes makkarapallot ruskistuvat vähän useammalta kantilta. Lisää pannulle sipulit ja lihaliemi. Mausta timjamilla (ja kuivatulla persiljalla) ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää sitten pannulle ruokakerma ja sinappi. Kiehauta ja tarkista maku. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Anna kastikkeen kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettua silopersiljaa, jos sitä on.


Me söimme kastiketta peruna-porkkanamuusin kanssa. Nam, nam ja nam!!!

4 kommenttia:

  1. Kiva, että tykkäsit :). Täytyy itsekkin pian tehdä uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tykkäsin! Tämä resepti ei jää kertakokeiluksi.

      Poista
  2. Täytyypä meän siskonmakkaravastaavalle lyyä tämä resähti nokan alle! Että on siitä makkarasta muuksikin ko keitoksi.

    Siellä vissiin sapuska maistuu taas? :)

    Heikkiskä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen siskonmakkaravastaavalle tätä reseptiä! Ehkä minäkin joskus keiton vielä pyöräytän...

      Jo alkaa maistua, tosin tämä siskonmakkarasoosi on ajalta ennen ankaraa vatsatautia :)

      Poista