Me söimme kastanjoita sellaisenaan, vain kuoret pois otettuna, vaikka monissa kohdin suositeltiin niitä dipattavaksi esimerkiksi voisulaan. Pehmeitä, aavistuksen makeita, ja hyviä!
Paahdetut kastanjat kännykkäkuvassa :) |
PAAHDETUT KASTANJAT
kastanjoita
foliota rypistettynä tai karkeaa merisuolaa
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Huuhtaise kastanjat, jos ne ovat kovin roskaisia, ja kuivaa ne. Leikkaa puukolla kastanjoiden suippoon päähän ristiviilto. Asettele kastanjat viilletty pää ylöspäin uunipellille rypistetylle foliolle (meillä oli käytössä tämä konsti) tai suolakerroksen päälle. Jompaa kumpaa keinoa käyttäen varmistetaan se, että kastanjat pysyvät pystyssä. Paahda kastanjoita uunissa noin 30 minuuttia. Ne ovat valmiita, kun viillot alkavat aukeilla ja kastanjat tuoksua vienosti, mutta eivät käryä. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin ryhdyt niitä kuorimaan.
- - -
Tiesitkö tämän?
"Kastanjat ovat pähkinämäisiä ja sipulin muotoisia. Parhaat kastanjat ovat painavia, kiinteitä ja kiiltäviä. Huonot ja pilaantuneet kastanjat tuntuvat kevyiltä. Vedessä hyvät kastanjat painuvat pohjaan, huonot jäävät usein kellumaan. Kastanja sisältää runsaasti tärkkelystä, joka vaatii kypsennystä. Kypsennyksessä tärkkelys hajoaa sokeriksi ja maku muuttuu makeahkoksi ja pähkinämäiseksi." (Lähde: kasvikset.fi)
Oo, paahdetut kastanjat ja Lontoo!
VastaaPoistaNäin kastanjoita kaupassa ja heti tuli mieleen voisiko niitä paahtaa itse. Näköjään voi :) Menee kokeiluun!
Ote
Kannattaa tehdä, hyviä!
PoistaTein joitain viikkoja sitten herkullisen kastanja-suklaabrownien kastanjasosetta käyttäen, ja kiinnostuin kastanjoiden käytöstä. Tämäkin kuullostaa oikein hyvältä! :)
VastaaPoistaPitääpä tsekata tuo, kiitos vinkistä!
PoistaKiitos hyvistä vinkeistä miten tunnistaa pois huonot kastanjat! Meillä on paahdettu kastanjoita takassa, mutta kyllästyimme siihen että joka toinen olikin piloilla. Tällälailla voisi varmistaa mukavamman elämyksen!
VastaaPoistaMinullekin nuo kastanjavinkit olivat uusia, hyvä kun niistä on nyt iloa muillekin.
Poista