PORTUGALILAISET VANILJALEIVOKSET
400 g lehti- tai voitaikinaa kokonaisena levynä (minulla oli 500 g lehtitaikinaa pieninä levyinä, ja pohjista tuli tällä määrällä vähän liian paksut)
Vaniljakiisseli:
3 keltuaista
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria (minulla oli tämän sijasta 5 cm:n pätkä vaniljatankoa)
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria (minulla oli tämän sijasta 5 cm:n pätkä vaniljatankoa)
1 sitruunankuorisiivu (ihan oma lisäykseni)
Ota taikina huoneenlämpöön sulamaan.
Aloita valmistaminen täytteestä. Erota munista keltuaiset.
(Valkuaiset voi halutessaan pakastaa myöhempää käyttöä varten.) Laita kaikki
täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan
sekoittaen, kunnes seos muuttuu paksuksi kiisseliksi. Koko ajan sekoittamalla vältät kokkareet. Jos paakkuja kuitenkin syntyy, saat ne
pois siivilöimällä kiisselin. Siirrä täyte toiseen astiaan, paina sen
pintaan kelmu kuorettumisen estämiseksi ja anna jäähtyä.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa taikinalevy kahtia. Taikinan tulee olla
edelleen kylmää, mielellään hiukan kohmeista. Nosta levyt päällekkäin.
Kääri taikinalevyt kapeasta päästä rullalle. Leikkaa rulla 12:ksi sentin
paksuiseksi kiekoksi. (Minun lehtitaikinapaketissani oli 6 levyä, joista aina 2 levyä käärin yhdessä rullaksi. Jokaisen rullan leikkasin neljään osaan.) Kauli kiekot jauhotetulla pöydällä
halkaisijaltaan noin 7 sentin pyörylöiksi. Nosta pyörylät
alumiinivuokiin tai metallisen muffinipellin koloihin. Jos täyte ei ole
vielä jäähtynyt, nosta taikinapelti hetkeksi kylmään odottamaan.
Ripottele leivosten pinnalle kaneli-(tomu)sokeriseosta ennen tarjoilua.
Aiku kivoja! Pitää kokeilla. Kokkeilijoille hyvää joulua!
VastaaPoistaKiitos! Olen pitänyt blogijoululomaa, ja luen toivotukset vasta näin jälkikäteen :)
PoistaNämä on ihan parhaita. Olen itsekin joskus kokeillut tehdä, mutta parhaat löytyy kyllä Lissabonin kahviloista! :)
VastaaPoistahttp://huhmare.blogspot.fi/2013/01/pasteis-de-nata.html
Ei kotioloissa saa millään yhtä hyviä kuin Lissabonissa! Siellä voisin syödä useamman peräjälkeen :)
Poista