OMENAINEN SINAPPISILLI (purkillinen)
n. 140 g kevytsuolattua silliä fileenä
1 tl sinappia (laitoin Auran sinappia, ohjeessa käytettiin rouheaa ranskalaista)
1 tl dijonsinappia + 2 tl hunajaa (ohjeessa käytettiin hunajadijonsinappia)
n. 1 dl ranskankermaa
pieni veitsenkärjellinen jauhettua neilikkaa
n. 1/4 isosta punaisesta jouluomenasta raasteena
hiukan sitruunamehua
vastarouhittua mustapippuria
Huuhtele sillifileet. Halutessasi voit myös liottaa niitä hetken vedessä, jotta ylenmääräinen suolaisuus vähän hellittää.
Sekoita sinapit, hunaja ja jauhettu neilikka keskenään. Lisää joukkoon ranskankerma. Kuori omena ja raasta se karkealla terällä. Purista sekaan vähän sitruunamehua, jottei omenaraaste muutu ruskeaksi. Lisää raaste ranskankermaseoksen joukkoon. Masta mustapippurilla, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa neilikkaa, mustapippuria ja / tai sitruunamehua. Paloittele sillifileet ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna maustua pari tuntia ennen kuin nostat sillin tarjolle.
Joulun kala-alkupalat ja yrttinen perunasalaatti. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti