torstai 19. joulukuuta 2013

Omenainen sinappisilli

Joulun kalalautaselle (ja miksei myös kesän uusien perunoiden kylkeen) ja tuoreen ruisleivän päälle sopii erinomaisesti silli. Minun suosikkini on lasimestarin silli, jota tänäkin jouluna teen. Koska Armastuksenikin on hiljalleen oppinut sillinsyöjäksi, innostuin kokeilemaan myös toisenlaista sillireseptiä. Ohje omenaiseen sinappisilliin oli "Lantliv Mat & Vin - God Jul" -lehdessä (nr 6 2013), joka oli pullollaan houkuttelevia ohjeita, ja josta löytyi myös pikagraavatun lohen ohje. Meillä ei ollut ranskalaista rouheaa sinappia, joten käytin sen sijaan ihan tavallista tuubisinappia, Auraa. Kokonaisten neilikoiden sijaan tupsautin kastikkeeseen hippusen jauhettua neilikkaa. Ainesten määriä säädin vähän.


OMENAINEN SINAPPISILLI (purkillinen)

n. 140 g kevytsuolattua silliä fileenä
1 tl sinappia (laitoin Auran sinappia, ohjeessa käytettiin rouheaa ranskalaista)
1 tl dijonsinappia + 2 tl hunajaa (ohjeessa käytettiin hunajadijonsinappia)
n. 1 dl ranskankermaa
pieni veitsenkärjellinen jauhettua neilikkaa
n. 1/4 isosta punaisesta jouluomenasta raasteena
hiukan sitruunamehua
vastarouhittua mustapippuria

Huuhtele sillifileet. Halutessasi voit myös liottaa niitä hetken vedessä, jotta ylenmääräinen suolaisuus vähän hellittää.

Sekoita sinapit, hunaja ja jauhettu neilikka keskenään. Lisää joukkoon ranskankerma. Kuori omena ja raasta se karkealla terällä. Purista sekaan vähän sitruunamehua, jottei omenaraaste muutu ruskeaksi. Lisää raaste ranskankermaseoksen joukkoon. Masta mustapippurilla, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa neilikkaa, mustapippuria ja / tai sitruunamehua. Paloittele sillifileet ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna maustua pari tuntia ennen kuin nostat sillin tarjolle.

Joulun kala-alkupalat ja yrttinen perunasalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti