perjantai 14. helmikuuta 2014

Happii barentain!

Olen päässyt ymmärtämään, että Japanissa tytöt antavat ihastukselleen suklaata ystävänpäivänä eli 14.2. Tätä periaatetta päätin minäkin noudattaa, mutta tällä kertaa suklaa on suklaatortun muodossa ja hyvänä makulisänä on tilkka viskiä. Aion tarjota kaakkua illalla kahvin kera ja toivon todella, että ihastukseni pitää tästä!

Ohje on Donna Hayn lehdestä nro 64. Tein pienperheen version eli puolikkaan annoksen, mutta kirjaan tähän normimäärät.


SUKLAAPIIRAS / SUKLAAKAKKU (ohjeen mukaan 8 hengelle)

350 g suklaakeksejä
120 g sulatettua voita (hiukan vähempikin määrä saattaisi riittää)

4 dl maitoa
2,5 dl kuohukermaa
200 g 70-prosenttista suklaata
200 g tummaa suklaata
60 g tummaa sokeria (fariinisokeria tai ruokokidesokeria)
75 g erikoishienoa sokeria
35 g maissitärkkelystä
80 ml viskiä (kakun voi tietysti tehdä myös ilman alkoholilisää)
4 keltuaista

päälle: 0,5 l kuohukermaa + 120 g ranskankermaa (+ tummaa kaakaojauhetta)

Hienonna suklaakeksit ja sekoita sulanut rasva niihin. Painele seos vuoan  (vetoisuus noin 1,5 litraa) pohjalle ja reunoille (pohjalle voi laittaa leivinpaperin) ja nosta se kylmään puoleksi tunniksi.

Laita maito, kerma ja paloitellut suklaat kattilaan, ja kuumenna seosta hiljalleen koko ajan sekoitellen kunnes suklaa on sulanut ja seos juuri ja juuri kiehahtaa. Sekoita sitten toisessa kulhossa keltuaiset, sokerit, viski ja maissitärkkelys vispilällä sekaisin. Kaada kuumasta suklaaseoksesta noin puolet hiljalleen munaseoksen joukkoon ja vispaa koko ajan. Kaada suklaa-munaseos sitten kattilaan sinne jääneen suklaaseoksen joukkoon edelleen koko ajan kunnolla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita koko ajan. Anna seoksen pulpahdella pari minuuttia eli kunnes se alkaa sakeutua. Nosta kattila liedeltä ja anna kiisselin hiukan jäähtyä. Kaada seos hetken kuluttua vuokaan pohjan päälle ja nosta taas kylmään. Jäähdytä vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Juuri ennen tarjoilua vatkaa kerma ja ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä tortun päälle. Halutessasi voit ripotella päälle vielä kevyesti tummaa kaakaojauhetta.

Maistiaispalan ääreltä on e-rit-täin hankala irrottautua perjantaijumpalle :)

* * *

P.S.: Japanissa 14.3. on sitten semmoinen päivä, jolloin poika antaa suklaata sille tytölle, jolta sai ystävänpäivänä suklaata. Vink vink!

10 kommenttia:

  1. Uskon, että jumpalle lähteminen oli työlästä. En meinaa saa silmäni irti ylemmästä kuvasta - hyvä otos ja hyvä kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riuhtaisin kovasti ja lähdin! Pukuhuoneessa vielä nuoleskelin suupieliäni, ettei tarvinnut suklaata naamassa mennä hikoileen :)

      Poista
  2. Voi kun näyttää ja kuulostaa hyvälle! En olis kyllä päässyt enää jumpalle kun tuon makuun olisin päässyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli tosiaan suklainen ja mehevä, sellainen joka saa syöjän hymisemään tyytyväisenä :)

      Poista
  3. Mulla oli ilo maistaa tätä kakkua tänään.... Voi hyvä ihme, miten oli herkullista! Ja suklaista. Ja kosteaa. Kuvat on hienot, maku ehkä vielä hienompi.

    Heikkiskä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos maistui! Minä syön tuota ehkä aamupalaksi... On sen verran tuhtia, että sillä pärjää vähintään lounaaseen saakka!

      Poista
  4. Viski kuullostaa oivalliselta lisältä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, viskistä tuli pikantti maku, joskin hyvin vaisu. Olisi voinut lorauttaa hiukan enemmänkin :) Tähän kannattaa käyttää talousviskiä, ei mitään hienoa single malt -viskiä.

      Poista
  5. Näyttää ja kuulostaa kyllä niin herkulta, että pakko kokeilla :) Käytitkö "kiisselissä" siis pelkästään maito, kun tuossa on 4dl maitoa, mutta sitten ohjeessa lukee että "laita maito, kerma ja suklaat kattilaan"?...tämmönen poropeukalo ei uskalla mennä soveltelemaan ohjetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, hyvä että olit tarkkana, kiitos! Ohjeestahan puuttuu kerma! Lisään sen heti.

      Poista