Tämä(kin) ohje on Jenni Häyrysen "Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa" -kirjasta. Hyvä ohje, hyvä kirja :)
AASIALAISET LIHAPULLAT JA TAHMAKASTIKE
500 g jauhelihaa
1 dl leivänmuruja (tai 2 rkl korppujauhoja)
1 kananmuna
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna tai raastettuna
ripaus jauhettua inkivääriä (minä raastoin teelusikallisen tuoretta, kun sitä sattui olemaan)
1 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria (ilmankin pärjää, jos siitä ei pidä)
Sekoita aineksista taikina ja pyörittele pieniksi lihapulliksi. Paista ne uunipellillä leivinpaperin päällä 180 asteessa noin 10 - 15 minuutin ajan.
Tahmakastike:
1 dl hoisin-kastiketta (kiinalainen grillauskastikkeen tyyppinen soosi)
0,4 dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä (silputtuna tai raastettuna)
1 tl jauhettua inkivääriä (tai tuoretta inkivääriä raastettuna)
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja pyörittele lihapullat siinä. Minä toimitin homman niin, että laitoin lihapullat kulhoon ja kaadoin tahmakastikkeen päälle, sitten sekoitin varovasti.
Jos haluat, voit koristella lihapullat nopeasti pannulla paahdetuilla seesaminsiemenillä ja silputulla kevätsipulilla.
Meillä lihapullat syötiin riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti