Tuhdin reissuruuan (ja aamupalojen) jälkeen kotona teki jo mieli jotain erilaista. Tuoreesta pinaatista ja tomaateista syntyi mainio lisä spagetille ja illallinen valmistui nopeasti.
PINAATTI-TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPASTA
öljyä paistamiseen
sipuli
pari-kolme valkosipulinkynttä
rasiallinen kirsikkatomaattia
100 g pinaatinlehtiä
2 rkl vuohenjuustoa
2 tl sitruunankuoriraastetta
suolaa, mustapippuria, tuoretta basilikaa
pastan keitinvettä
Laita spagetti (tai joku muu pasta) kiehumaan. Silppua sipuli ja laita silppu pannulle hiljalleen öljyyn paistumaan. Hienonna sillä välin valkosipulinkynnet ja pilko tomaatit neljään osaan. Sekoita sipuleita. Älä anna niiden ruskistua. Lisää valkosipuli ja tomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä hetken. Valkosipuli palaa herkästi. Huuhtaise pinaatti ja hienonna sitä vähän veitsellä. Ei tarvitse tulla pientä silppua. Lisää pannulle pinaatti ja hauduta sekoitellen hetki. Kun pinaatti on painunut kasaan, lisää vuohenjuusto ja sitruunankuoriraaste. Lisää sekaan hiukan pastan keitinvettä (jokunen ruokalusikallinen) ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella basilikalla. Siivilöi kypsä pasta ja kaada pannulle. Sekoita ja nauti.
* * *
Lopuksi vielä tuokiokuvia Edinburghista:
Edinburghin linna on keskellä kaupunkia korkealla kukkulalla.
Kävelymatkan päässä keskustasta on upea ulkoilualue ja sen kruununa Arthur's Seat - ikiaikainen sammunut tulivuori. Reittejä huipulle on useita, joten kaikenkuntoisille löytyy varmasti sopiva. Suosittelemme hyviä kenkiä ja juotavaa reissuvarusteiksi. Me kiipesimme muistaakseni "volunteers walk" -reittiä ja keikuimme alas toista reittiä (jossa oli himppusen haastetta...).
Näkymät Athurs Seatilta alas kaupunkiin ja kohti merta ovat todella hienot!
Haggis ja muusi.
Iltapäiväteellä kuningatar Elisabethin Britannia-laivalla.
Sievä pasta, maistuisi meikäläiselle. Enpä ole koskaan haggista maistanut, mutta ehkäpä joku päivä pääsen sitäkin kokeilemaan.
VastaaPoistaKiitos. Sitruunankuori antoi kivaa säväystä pastaan, mehuakin olisi voinut lirauttaa, jos olisi älynnyt :) Kannattaa sitä haggista maistaa, jos noille nurkille maailmaa eksyy.
PoistaOho, mitkä muistot tulvahtivat mieleen: kierrettiin joskus autolla Skotlantia teltta ja leirikeittimet mukana, haggista ei syöty silloin, ostettiin säilyketölkillinen ja syötiin se kotona. Epäilin ko. pöperöä, koska a) en tykkää säilykkeistä, b) en tykkää sisäelimistä. MUTTA: se oli hyvää!
PoistaJa koska nyt jääkaapissa odottavat sekä pinaatti ja vuohenjuusto, niin illallinen on päätetty: upea pastaruoka, kiitos ohjeesta, t. Sanni
Skotlantikierros autolla on varmasti hieno kokemus. Ja haggistako saa säilykkeenäkin? Eipä hoksattu ostaa.
PoistaKiva, kun inspiroiduit pastaohjeesta, Sanni :)
Hieno oli Edinburgh! Ja hyvät eväät. Unohdit mainita, minkälaisia viskisieppoja meistäKIN tuli reissullamme ;) Ihmeellinen kaupunki ja seura siivitti mukanaan jos jonkinmoisiin makukokeiluihin ja -elämyksiin. Ihanat muistot! Kiitos kamut <3
VastaaPoistaMrs H
Tosiaan, viskiä kannattaa siellä testimaistaa! Muuan viskibaarin isäntä toi kokemattomalle viskintilaajalle tuoksuteltavaksi muutamia pulloja, jotta saa valita mieluisalta tuntuvan juoman.
PoistaIhana reissu, kiitos matkaseuralle!!!
Edinburgh on aina ollut yksi "pakko mennä" -kohteista, mutta vielä ei olla päästy sinne saakka listalla. Haggisilla tai ilman, toivottavasti päästään lähivuosina.
VastaaPoistaIlahduin, kun kuulin, että olemme tapaamassa syksymmällä ;-)
Eiköhän teille joku pitkä viikonloppu Edinburghin koluamiseen vielä löydy.
PoistaTreffipäivämäärä on muistissa :) Mukava nähdä sitten!