Peruspannukakku on hyvää, mutta sitä voi myös viritellä uusiin sfääreihin erilaisin lisukkein. Monesti olen käyttänyt raastettua omenaa tai ananasmurskaa, jota olen ripotellut pannukakkutaikinan päälle, mutta myös tuoreet kirsikat antavat mainion maun pannarille. Kotimaisen raparperin kulta-aikaa odotellessa ostin kaupasta ulkomaista kauniin punaista raparperia, jota tällä kertaa laitoin pannarin päälle. Pehmensin raparperia hetkisen kattilassa sokerin kera, ja lusikoin sitä sitten taikinan päälle ennen paistamista. Raparpereista irtosi mehua, jota käytin osana taikinanestettä. Oikein hyvää!
RAPARPERIPANNUKAKKU
n. 0,5 kg raparperia + 3/4 dl (ruoko)sokeria + 1 tl vaniljasokeria
n. 7 dl nestettä (maitoa+raparperimehua)
4 munaa
n. 3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl pullomargariinia
ripaus suolaa
Aloita raparpereista. Huuhtele raparperit ja pilko ne reilun sormenpään kokoisiksi paloiksi. Laita raparperipalat kattilaan (ruoko)sokerin kanssa ja kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Nestettä et tarvitse, sillä sitä muodostuu nopeasti itsekseen. Keitä viisi minuuttia ja nosta jäähtymään. Kun seos on sopivasti jäähtynyt, siivilöi mehu talteen. Minulla mehua tuli noin 1,5 dl. Lisää raparperien joukkoon vaniljasokeri ja sekoita varovasti.
Mittaa kulhoon raparperimehu ja maitoa niin, että nestettä tulee yhteensä 7 dl. Sekoita joukkoon kananmunat, suola, margariini ja vehnäjauhot ja vispaa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nostele päälle sinne tänne lusikalla raparperia. Paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja siinä alkaa olla hiukan väriäkin. Ripottele päälle kanelisokeriseosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti