maanantai 14. heinäkuuta 2014

Aamupalojen aatelia: banaanipannukakut ja mustikka-vaahterasiirappi

Vaikka olenkin suolaisten aamiaisten ystävä, teen mielelläni poikkeuksen yhden makean aamupalaherkun kohdalla: pannukakut vaahterasiirapin ja marjojen kera. "Cuisine"-ruokalehdestä löysin ihan vastustamattoman ohjeen, jossa pannukakkutaikinassa oli banaania ja vaahterasiirappi oli maustettu mustikoilla. Voitko sinä vastustaa tätä? Enpä usko. Älä turhaan pane kampoihin, vaan kaiva leivontavälineet ja lättypannu esille.


BANAANIPANNUKAKUT (n. 16 kpl)

2,3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
ripaus suolaa
1,5 dl piimää (huoneenlämpöistä)
2 munaa
3 rkl sulatettua, jäähdytettyä voita
1 banaani

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa piimä, kananmunat ja rasva sekä soseutettu banaani, ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen.

Paista taikinasta keskilämmöllä pannukakkuja. Paistamiseen voit käyttää mieleistäsi rasvatuotetta. Pannukakut ovat valmiit käännettäväksi, kun taikinapinta alkaa kuplia.


MUSTIKKA-VAAHTERASIIRAPPI (pieni annos)

kukkurallinen 2 dl mustikoita (tuoreita tai pakastemustikoita)
1/2 tl sitruunankuoriraastetta
hiukan reilu 0,5 dl vaahterasiirappia

Laita mustikat ja sitruunankuoriraaste pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes mustikoista on irronnut kunnolla mehua. Tähän menee noin 10 minuuttia.

Siivilöi mehu toiseen pieneen kattilaan. Painele mustikoita siivilää vasten, jotta saat kaiken mehun irti. Nosta kattila liedelle ja lisää vaahterasiirappi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, kunnes se on hiukan tiivistynyt ja sakeutunut.

Siirapin voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä. Mustikka-vaahterasiirappi säilyy jääkaapissa jopa 10 päivää.

9 kommenttia:

  1. Ältsin hyvän näköistä ja kuuloista. Tosi kauniit ja makuhermoja kutkuttavat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä on vähän mustikkasiirappia jääkaapissa, eli joutuu varmaan tekemään toisen satsin pannareita pikapuoliin - miten hirveää :)

      Poista
  2. Herkullisen kuulloinen siirappi! Itse olen tehnyt banaanipannareita vielä helpommin kahdella raaka-aineella, piimä kuullostaa kyllä kivalta lisältä pannareihin.:)

    https://ssiiri.wordpress.com/2013/06/06/banaanipannarit-valurautapannun-hoito/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivatpa nopean näppäriä tehdä nuo sinun pannarisi! Kokeilehan joskus mustikkasiirappia niiden kanssa.

      Poista
  3. No en voi vastustaa. Tuo mustikkavaahterasiirappi on ihan superkeksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin :) Mitähän muita makuvaahtesasiirappeja sitä voisi kokeilla? Mansikkaa tietenkin, mutta karpalokin kutkuttaa.

      Poista
  4. No enpä usko tosiaan että voisi vastustaa tuollaisia! Pannarit on ihan parhautta, mustikkasiirappi kruunaa kyllä varmasti ne vieläkin paremmaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää olin tuon mustikkavaahterasiirapin äärellä ihan ällikällä lyöty. Ihan loistavaa!

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista