Uusista perunoista ja tuoreesta kuhasta valmistui hyvä keitto venäläisen kalaseljankan (vai -seljangan?) hengessä, ja sen kruunasi nokare smetanaa. Venäläisen keittiön herkut eivät ole Kokkeillaan-keittiössä kovinkaan tuttuja, mutta tästä kalaseljankasta taitaa tulla meille vakioruoka. Se valmistettiin tällä kertaa kuhasta, mutta ei kai kalalla väliä? Laita sitä, mitä järvestä nousee tai tiskillä tarjotaan.
KALASELJANKA
öljyä
n. 10 pientä perunaa
pari porkkanaa
1 sipuli
pieni valkosipulinkynsi
pala tuoretta fenkolia (noin pienen sipulin verran)
2 rkl tomaattipyrettä
6-8 dl kalalientä
n. 400 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
1 pieni suolakurkku
2 rkl kapriksia
valkopippuria
(suolaa)
smetanaa tarjoiluun
SIlppua sipuli ja valkosipulinkynsi sekä palanen fenkolia. Kuullota niitä kattilassa öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan kuoritut ja pieniksi pilkotut (tai suikaloidut) perunat sekä suikaloidut porkkanat. Lisää myös tomaattipyre ja paista sekoitellen hetken ajan. Lisää kalaliemi ja anna keiton kiehua, kunnes perunat alkavat olla lähes kypsiä. Pilko kalat suupalan kokoisiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kalojen kypsyä höyryssä ensin ennen kuin sekoitat ne kunnolla keittoon. Kalapalat kypsyvät nopeasti, muutamassa minuutissa. Lisää lopuksi keittoon suikaloitu suolakurkku sekä kapriksia. Tarkista suolaisuus ja ripsauta pippuria sekaan. Tarjoile smetananokareen kera.
Väittäisin, että seljanka, ei liudennusta.
VastaaPoistaVaikka olen luvannut itselleni, että en suostu näin pian koittavan loman kynnyksellä valittamaan kesäsäästä, niin sen verran on pakko todeta, että harvoin on kesällä näin paljon tehnyt mieli syödä keittoja kuin tänä kesänä...
Minustakin seljankan kuulostaa paremmalta.
PoistaKeitot ne kivasti lämmittävät Suomen kesäsäässä :)
Kokkailetteko siellä Nykissäkin vai onko nämä jotenki ajastettuja päivityksiä? ;)
VastaaPoistaOutsa
Kyllä tämä seljanka on valmistettu ihan 7. kerroksessa, ei 35. kerroksessa ;)
Poista