Meillä on kotona pöytägrilli, jolla saa tehtyä kivat voileivät ja paistettua talvisaikaan makkarat suureen ja akuuttiin grillimakkaranälkään. Japanilaisessa BBQ-ravintolassa Gyu-Kakussa oli ihan toisenlainen pöytägrilli. Se oli suorastaan grillipöytä.
Valitsimme illalliseksemme kahden hengen kesämenun, joka piti sisällään:
- alkusalaatin (salaattia, avokadoa ja wasabimajoneesia), inkiväärimarinoitua lohta sekä friteerattuja mustekalarenkaita ja jättikatkarapuja mätimajoneesin kera
- pääruuan (mureita naudanlihasiivuja, ankkaa, jättikatkarapuja, maissia, kesäkurpitsaa ja paistettua riisiä)
- jälkiruuan (vihreä tee -laavakakkua jäätelön kera)
Tarjoilija napsautti grillin päälle ja alkoi kantaa ruokaa pöytään. Saimme hyvät ja seikkaperäiset ohjeet grillaukseen, ja onnistuimmekin tekemään hurjan hyvää ruokaa. Ruuan todella hyvästä mausta emme valitettavasti voi ottaa kunniaa, sillä lihat oli file mignon -paloja lukuunottamatta marinoitu valmiiksi ja ohessa tarjotut hyvät kastikkeet kaatelimme kulhoihin pulloista. Mutta olivatpahan lihat hyvin paistettuja!
Jos sinä innostut tästä mainiosta ravintolasta, sellainen löytyy esimerkiksi New Yorkin Times Squaren tienoilta, osoitteesta 321 West 44th Street (8. ja 9. Avenuen väliltä). Sijainti oli Kokkeillaan-kaksikolle ihanteellinen, sillä ukkosmyrskyn tuoksinassa pääsimme hotellilta ravintolaan lähes vesisadetta huomaamatta.
Kiitos kiitos :) Ja terveisiä Köpiksestä. Asunto on i h a n a. Ehkä jäämme tänne!
VastaaPoistaTerveisin, Mr ja Mrs H sekä pikku-A, joka oli äärettömän reipas matkaaja tänään
Kiva kuulla, että asunto on hyvä, siis i h a n a! Nauttikaahan atmosfääristä.
Poista