torstai 3. syyskuuta 2015

Misolohi grillissä

Parvekkeelle ostamamme sähkögrilli on osoittautunut oikein toimivaksi peliksi. Sillä on grillattu makkaroiden lisäksi monenlaisia lihoja ja kasapäin kasviksia, mutta nyt oli lohen vuoro. Vielä avaamaton misotahnapussi houkutteli, ja virittelin sen ympärille pienen kastikkeen, jolla lohi maustettiin. (Misotahna on japanilainen mm. soijapavuista ja riisistä käymisen kautta valmistettu tahna, jota saa aasialaisista kaupoista). Ohut lohifile päällystettiin kastikkeella ja nostettiin grilliin kypsymään. Samalla grillissä paistuivat keitetyt uudet perunat (jotka pyöräytettiin oliiviöljyssä ja maustettiin suolalla ja hippusella cayennepippuria). Lisukkeena nautittiin pinaatti-lehtikaali-mustakaaliseosta.

Grillissä kypsynyt lohi oli mehevää, ja päällä ollut misokastike paitsi antoi makua myös sopivasti suolasi lohen. Arvosanakseen tämä lauantain ruoka sai ehdottomasti kiitettävän!

Misokastikkeeseen otin vinkkiä useammastakin lähteestä netistä, ja päädyin lopulta omanlaiseeni versioon.


MISOLOHI

n. 450 g lohifilettä (saa olla aika ohut)

1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl misotahnaa
1 tl riisiviinietikkaa
3 tl sokeria

Laita kaikki kastikeainekset pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.

Laita grilli kuumenemaan. Jos lohifileessä on vielä ruodot, poista ne. Levitä misokastike lohen päälle. Kun grilli on kuuma, nosta kala grilliin ritilälle nahkapuoli alaspäin. Anna paistua noin 15 minuuttia. Kypsennysaika on pidempi, jos kalapalasi on paksumpi. Leikkauspäästä näkee hyvin, milloin kala alkaa olla kypsää.

Tässä kuvassa lohi ei ole vielä ihan valmis. Tarkkaile leikkauspäätyä, jolloin näet, kun lohi on saavuttanut haluamasi kypsyyden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti