Grillissä kypsynyt lohi oli mehevää, ja päällä ollut misokastike paitsi antoi makua myös sopivasti suolasi lohen. Arvosanakseen tämä lauantain ruoka sai ehdottomasti kiitettävän!
Misokastikkeeseen otin vinkkiä useammastakin lähteestä netistä, ja päädyin lopulta omanlaiseeni versioon.
MISOLOHI
n. 450 g lohifilettä (saa olla aika ohut)
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl misotahnaa
1 tl riisiviinietikkaa
3 tl sokeria
Laita kaikki kastikeainekset pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Laita grilli kuumenemaan. Jos lohifileessä on vielä ruodot, poista ne. Levitä misokastike lohen päälle. Kun grilli on kuuma, nosta kala grilliin ritilälle nahkapuoli alaspäin. Anna paistua noin 15 minuuttia. Kypsennysaika on pidempi, jos kalapalasi on paksumpi. Leikkauspäästä näkee hyvin, milloin kala alkaa olla kypsää.
Tässä kuvassa lohi ei ole vielä ihan valmis. Tarkkaile leikkauspäätyä, jolloin näet, kun lohi on saavuttanut haluamasi kypsyyden.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti