sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Helppo ja nopea: lohta ja nuudeleita japanilaisittain

Unohdin otsikosta yhden tärkeän sanan: herkullinen!

Tein Donna Hayn lehden (Oct-Nov 2011) ohjeella (vähän mukaellen) ihan mahdottoman hyvää ja näppärästi valmistuvaa ruokaa, joka jäänee arki-iltojen ja lauantailounaiden vakiolistalle. Ei tämä ruoka ihan yhtä nopeasti valmistu kuin voileivät ja kuppi teetä, mutta monin verroin parempaa se on kuin tämän talouden leivät keskimäärin.

Minun versiossani nuudeleita oli vähemmän kuin ohjeessa, korianteria ei lainkaan. Pinaattia lisäsin omin nokkineni, koska se on hyvää. Nuudeleiden vähyydestä huolimatta tein kastiketta kuitenkin ohjeen mukaisen määrän ja se olikin tähän versioon ihan sopivasti.

Lohen sijaan joskus voisi testata, miten esimerkiksi broileri tai katkaravut sopisivat ruokaan. Arvelisin, että hyvin!



LOHTA, NUUDELEITA JA MIRIN-KASTIKETTA (3-4 annosta)

240 g nuudeleita (ohjeessa sobanuudeleita, minulla udon-nuudeleita)

n. 400 g:n painoinen lohifile
suolaa ja mustapippuria

reilu kourallinen tuoretta pinaattia

Mirin-kastike:

2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä (ohjeessa oli säilöttyä)
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
80 ml miriniä (saa useista ruokakaupoista)

Aloita paahtamalla seesaminsiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Heiluttele pannua välillä ja sekoita siemeniä. Varo, etteivät ne pala. Laita samalla kattilaan vettä kiehumaan nuudeleita varten.

Tee kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset kulhossa.

Laita nuudelit kiehumaan runsaaseen veteen. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan kypsiksi.

Kun nuudelit kiehuvat, poista lohifileestä nahka (ja ruodot, jos niitä on), ja leikkaa lohi reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa ja pippuroi viipaleet.

Kun nuudelit ovat kypsät, kaada vesi pois kattilasta. Kaada noin puolet mirin-kastikkeesta nuudeleiden päälle, sekoita ja laita kansi päälle.

Kuumenna paistinpannu ja paista lohiviipaleet kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Ohuet siivut kypsyvät nopeasti. Lisää pannulle lohiviipaleiden päälle 3-4 rkl mirin-kastiketta ja anna kiehahtaa lohien kanssa. Nosta kalapalat lautaselle odottamaan, mutta jätä pannulle vielä kastiketta. Lisää kuumalle pannulle sitten huuhdellut pinaatinlehdet ja sekoittele pari minuuttia. Annostele kulhoihin tai lautasille nuudeleita, lohta ja pinaattia, ja lusikoi päälle loppu mirin-kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti