Nämä leivät maistuvat varmasti hyvälle myös jauhelihapihvillä varustettuina.
ILTAPALALEIVÄT ULKOFILEEPIHVILLÄ (2 kpl)
2 reilun kokoista sipulia
3 rkl avokado- tai oliiviöljyä
1/2 rkl tuoretta timjamia
1/2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 tl tummaa balsamiviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 ulkofilepihviä + suolaa + mustapippuria
paistamiseen öljyä
6 siivua cheddarjuustoa
parikymmentä leikkopapua
2 siivua ruisleipää
Ota pihvit huoneenlämpöön. Kuori sipulit ja suikaloi ne ohuelti. Kuumenna pannulla öljyä ja paista sipuleita, kunnes ne alkavat pehmetä ja saada hiukan väriä. Lisää joukkoon yrtit, suolaa ja pippuria, ja paista vielä hetken aikaa. Kun sipulit ovat pehmeitä ja saaneet väriä, lisää balsamiviinietikka ja sinappi, ja anna kiehahtaa. Nosta sipulit pois pannulta.
Siisti pavut leikkaamalla kummastakin päästä milli-pari pois. Kiehauta papuja muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista siinä pihvit. Minä paistoin pihvit mediumiksi, paista sinä oman mielesi mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kasaa leivät. Jaa sinappisipuliseos leiville, nosta päälle papuja ja siivu cheddaria. Laita päälle pihvit ja päällimmäiseksi pari siivua juustoa. Kuorruta uunissa grillivastusten alla muutaman minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut.
* * *
*) Kävimme siis tänään Hannelen, Heidin ja Rommirusinan kanssa Muhoksella tutustumassa Viskaalin tilan teurastamoon ja tuotteisiin. Pääsimme suojavarusteet päällä katsomaan tiloja ja kuulemaan, kun Antti Pirttikoski kertoi meille teurastamon toiminnasta. Liha ei Viskaalissa liikahda pitkiä matkoja. Kun lähialueelta (tai Viskaalin omalta tilalta) tuotu eläin on teurastettu, voidaan se jo oven tai kahden takana jauhaa jauhelihaksi, savustaa leikkeleeksi (maistiainen oli mahdottoman mehevää ja herkullista) tai jalostaa esimerkiksi makkaraksi.
Minä suosin lähiruokaa, jos se on hyvälaatuista ja järkevissä hinnoissa. Viskaalin tuotteisiin ja lihaan olen tykästynyt ja olen oikein iloinen siitä, että omassa lähikaupassakin on niitä tarjolla. Jauhelihan ja makkaroiden lisäksi soisin siellä olevan myös erilaisia leikattuja lihoja ja lammasta (mikä pitäisi saada kakaistua lähikauppiaallekin).
Kiitokset Viskaalille, kun otitte meidät kylään, ja Antille hyvästä esittelystä!
Aikamoisen herkkuleivän väsäsit! Minun ulkofilee jäikin huomiselle, kun löysin jääkaapista vielä viikonlopun jämiä tämän päivän illalliseksi.
VastaaPoistaHyvä tästä kyllä tuli! Jään kuulostelemaan, mitä hyvää sinä keksit tehdä :)
PoistaTuollainen herkkuleipä saattaa aiheuttaa kateutta :)
VastaaPoistaVaan minäpä tiedän, millä siitä kateudesta pääsee :) Tekemällä herkkuleivän kotosalla!
PoistaNo joo! Melko häikäisevä leipä!
VastaaPoistaSinappisipulit kohottivat leivän erinomaiselle tasolle.
Poista