torstai 5. toukokuuta 2016

Täytekakkuvinkki


Kevään ja kesän kuuma juhlasesonki lähestyy, ja juhlanjärjestäjät selailevat varmasti kiinnostuneina täytekakkuohjeita. Joku haluaa käyttää täytekakun tekoon paljon aikaa, energiaa ja tekniikoita, kun taas toinen valitsee helpon ja nopean tien (ja käyttää esimerkiksi kaupan valmista kakkupohjaa). Jokaiselle löytyy varmasti sopiva ohje. Jos sinä et ole vielä löytänyt suosikkireseptiäsi täytekakun täytteeksi, kannattaa kokeilla tätä nopeaa ja herkullista komboa:

- lime curdia (limettitahnaa, kaupasta ostettua)
- mustikoita
- rahkalla kevennettyä ja limetin kuorella terästettyä kermavaahtoa (5 dl kuohukermaa + 1 prk rahkaa)

Minä tein neljän munan kakkupohjan, jonka leikkasin kolmeen osaan. Kostutin kakkupohjat limetin mehulla maustetulla vedellä. Levitin kahdelle pohjalle (ei päällimmäiselle) noin 3 - 4 rkl lime curdia, sitten kermavaahtoa ja viimeisimmäksi mustikoita. Päällimmäisen kerroksen vain kostutin, mutta siihenkin olisi voinut levittää ihan ohuen kerroksen lime curdia.

Koska en ole kummoinen kakunkoristelija, tein kakusta muodikkaasti nakun eli en pursotellut enkä levitellyt kermavaahtoa reunoille.

Limetti ja mustikka ovat hyvä makupari. Kakusta tuli raikas eikä liian makea. Santsikierroksella otettiin vielä suuremmat palat kuin ensiotolla!

Tämän kakun pystyy kokoamaan nuorempikin (tai kokemattomampi) leipuri esimerkiksi tulevan viikonlopun äitienpäivän aamuna.

2 kommenttia:

  1. Meillä on aika samanlainen vakiokombo - limetin sijaan käytän tosin lemon curdia ja rahkan sijaan turkkilaista jogurttia. Yhtä kaikki, toimii aina vaan. Sopivan raikas myös tällaiselle ei-kovin-makean ystävälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua usein jännittää syödä täytekakkuja, koska en pidä sellaisista yltiömakeista, joita tulee joskus vastaan. Luulenpa, että nykyään ollaan kuitenkin menossa täytekakuissa raikkaampaan suuntaan. Jugurttia pitää kokeilla rahkan sijaan. On varmaan pehmeämpää maultaan.

      Poista