sunnuntai 7. elokuuta 2016

Paahdettu kukkakaali - kuin karkkia! (+tonnikalapasta)

Paahdettu kukkakaali on herkku, jonka kanssa on syytä olla varovainen. Se on niin hullun hyvää, että täytyy pitää kiirettä, jotta sitä riittää itse ruokaan sen sijaan että keittiöhenkilökunta napsisi paloja suoraan pelliltä suuhunsa. Siis jos on niin pölijä, että valmistaa sitä osaksi jotain ruokaa, eikä siltään syötäväksi :)

Olen kokkausurallani valmistanut lukemattomia annoksia tonnikalapastaa. Se on kätevä hävikistä herkuksi -ruoka, koska siihen saa upotettua jääkaapista yhtä sun toista. Eikä koskaa tule tylsää "sitä samaa"! Tämänkertainen tonnikalapasta oli ehkä parasta ikinä. Se valmistettiin Donna Hayn ohjetta (Issue 87/2016) mukaellen. Paahdettu kukkakaali aateloi ruoan ja kaprikset toivat mukanaan ihanaa suolaisuutta ja kirpakkuutta.



PAAHDETTUA KUKKAKAALTA, TONNIKALAA JA KAPRIKSIA SPAGETIN KERA
(kastike riittää 3-4 annokseen)

1 pienehkö kukkakaali (tai iso, jotta siitä jää naposteltavaksikin...)
oliiviöljyä + suolaa

1 pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
150 g ranskankermaa
1 tlk tonnikalapaloja
1 rkl sitruunamehua
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
2 rkl kapriksia

Aloita kukkakaalista. Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen. Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita palat leivinpaperin päälle pellille. Lirauta päälle vähän oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda kukkakaalipaloja uunissa parikymmentä minuuttia (tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja pehmenneet).
Laita spagetti kiehumaan samaan aikaan, kun alat valmistaa kastiketta.

Kuumenna kattilan pohjalla hiukan öljyä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan öljyssä. Lisää joukkoon ranskankerma ja tonnikala. Sekoita ja anna pulpahdella muutaman kerran. Kastikkeeseen saa jäädä reilumpia tonnikalapaloja, joten älä sekoita ihan muhjuksi.

Kun pasta on kypsää, kaada siitä vesi pois ja sekoita kastike ja kaprikset pastan sekaan. Osan kukkakaalipaloistakin voi heittää sekaan jo tässä vaiheessa. Lisää annoksiin vielä päälle paahdettua kukkakaalta. (Ja silputtuja sipulinvarsia, joita näin kesällä on kiva lisätä ruokaan jos toiseenkin.) Raasta annosten päälle halutessasi parmesaanijuustoa.

4 kommenttia:

  1. Rakastan paahdettua kukkakaalia, söin sitä koko viime talven :-) esimerkiksi tämä salaatti oli ihan killeri http://suolaajahunajaa.com/2016/01/13/talvista-vegea-feta-bulgursalaatti-paahdetuista-kasviksista-ja-fetasta/

    Koko kesä on pitänyt kokeilla versiota, jossa kokonaisen päälle sivellään dijonsinappihuntua. Ei voi olla pahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan tuosta salaatistasi innostuneena tehneeni jotain samantyylistä :)

      Kokonaisena paahdettu kukkakaali on vielä tekemättä, mutta sinappihunnutettuna kai se täytyy sitten kokeilla!

      Poista
  2. Enpä olisi hoksannut laittaa paahdettua kukkakaalia pastaan, mutta sopii varmasti tosi hyvin! Yleensäkin kaikki hävikistä herkuksi -tyyppiset ratkaisut on monesti tosi herkullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopi ihan hurjan hyvin! Helposti voisi jättää tonnikalankin tästä pois, koska kukkakaali oli niin herkullinen lisä pastaan.

      Poista