sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Tosi hyvää THAI vähän outoa

Pieni vekkuli sanaleikki otsikossa viittaa oululaisten ruokabloggareiden viikonloppuiseen thairuokakierrokseen, jossa testattiin neljä oululaista (eli kaikki?) thairuokapaikkaa. Oikeastaan emme testanneet paikkoja, koska koko testi tapahtui Kokkeillaan-residenssissä. Olimme päättäneet jo talvella, että keväällä testataan thairuuat "wolttaamalla" (eli tilaamalla) annokset meille. Tarkempi perehtyminen asiaan paljasti kuitenkin, että paikoista vain yksi toimitti Woltin kautta ruokaa. Emme tehneet tästä ongelmaa, vaan jokainen osallistuja toimi oman elämänsä wolttikuskina (kuka milläkin menestyksellä...hahaa!) tuoden ruokanyssykän tullessaan.


Ja niin meillä oli yhtäkkiä pöydän täydeltä ruokaa!


Testiannokset haimme Phuketista, Pikku Thaista ja Noodle Bar 9:stä, ja Woltin kautta tilattiin Pad Thai Baan Naasta. Söimme keittoja, pad thaita, vihreää currya, paistettua riisiä ja kasvispyöryköitä sataykastikkeessa. Ruokajonossa olivat Kärähtäneet-Heidi, Pastanjauhantaa-kaksikko, KokkiPotti-Hannele ja Kokkeillaan-väki. Kuudelle ruokailijalle oli varattu yhteensä 11 annosta ruokaa - ihan silleen soppelisti pikkusyötävää... Yllättävän hyvin jaksoimme syödä ruuat melkein kaikki. Viimeisten annosten riisit jäivät lähes koskematta, koska paneuduimme tärkeämpään eli kastikkeisiin. Hannele uhitteli heti alkumetreillä santsaamalla ensimmäistä keittoa, ja arvasimme, mitä testin päätyttyä tullaan kuulemaan... "Ehkä olis voinu jättää sen santsiannoksen väliin." :)

Pad thai / Pikku Thai

Pad thai / Phuket

Pad thai / Pad Thai Baan Naa

Pad thai / Noodle Bar 9
Ja kuinka sitten kävikään? Virallista pisteytystaulukkoa katsellessani näyttää siltä, että Tuirassa sijaitseva Noodle Bar 9 päihitti kilpailijansa selvin luvuin. Siellä me käymme usein, eikä pettymystä ole koskaan tullut. Tilaa mitä vain, tietää saavansa todella maukasta ruokaa. Toinen suosikkimme, keskustassa sijaitseva Pad Thai Naan Baa sai kolmannen sijan arvioissa. Arvelen sen johtuvan melko omituisista kasvispalleroista, joita satayannoksessa oli. "Porkkanalaatikkoa", totesi yksi raatimme jäsen ja siihen luonnehdintaan oli helppo yhtyä. Satay-kastike sen sijaan oli oikein hyvää, joskin totesimme yhteen ääneen, että itse tehtynä se on kuitenkin vielä parempaa. Ruokabloggareiden itsetunto on melkoisen vahva :)

Kasvispyörykät sataykastikkeessa / Pad Thai Baan Naa

Phuketin ruuista pidettiin paljon, kakkossijan verran. Siellä tulee ainakin meillä käytyä harvoin, mutta tämän arvion jälkeen suuntaamme varmasti sinne. Hännänhuipuksi jäi Pikku Thai. Kaipasimme sen ruokiin aina jotain, koska maku oli kaikkinensa melko lattea. Lisäksi vihreän curryn lehmänliha ei ollut kenenkään mielestä järin mahtavaa.

Vihreä curry naudanlihalla / Pikku Thai

Vihreä curry vege / Phuket

Testausolosuhteet kotosalla olivat luonnollisesti kovin erilaiset kuin ravintolaympäristössä. Välillä taisimme unohtaa koko testin, kun lörpöttelimme niitä näitä keskustelimme sivistyneesti maailmanpolitiikasta. Onneksi joku aina muistutti "seuraava ruoka" tai "pitikö näitä arvioida"! Olenkin sitä mieltä, että tässä porukassa testaan melkein mitä vain ja missä vain, koska aina on niin julmetun kivaa!!!

Uudet testihommat on jo suunnitteilla! Ping sille!!

* * *

PS: Jaksoimme syödä myös jälkkäriä, siitä tulee toivomusten myötä ihan oma postauksensa eli resepti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti