sunnuntai 9. elokuuta 2020

Salaatin alla on piilossa...

Tämä vuokaan tehty ruoka näyttää herkulliselta salaatilta, mutta kaiken tuon terveellisen ja värikkään alla piileksii jotain aivan muuta: ranskalaisia perunoita, kebablihaa ja juustoa!

Kävimme koronakevään aikana, kun ravintolat saivat vain myydä ulos ruokaa, hakemassa oulun hollantilaisesta ruokapaikasta kapsalon-annokset. Valitsimme annokset, joissa oli ranskalaisia ja hyvin maustettua kanaa salaatin alla, ja totesimme ruuan oikein  maukkaaksi. Sellaista mättöä, tiedättehän, mutta hyvää mättöä. Kesällä päätimme tehdä sitä myös itse, mutta kebabversiona. Olimme joskus aiemmin tulleet ostaneeksi säilykepurkkiin pakattua kebabia, ja purkillinen sitä päätyi tähän ruokaan. Lihasiivut olivat purkissa kastikkeessa, joka tietysti liruteltiin lihan päälle myös vuokaan.

Oikein hyvä onnistuminen tuli tästä kotikapsalonista. Meillä on kaapissa myös kasviskebabpurkki, joten sitä taidamme kokeilla tähän jollain toisella kertaa.

KAPSALON KEBAB-LIHALLA

450 g ranskalaisia perunoita

1 säilykepurkillinen kebablihaa (meillä oli keskivahvalla kastikkeella)

n. 150 g juustoraastetta (käytin puoliksi mozzarellaa, puoliksi cheddaria)

- lisäksi (puna)sipulia, salaattia, kurkkua, tomaattia ja suolakurkkua sekä kastiketta salaatin päälle (valkosipulisalaatinkastike toimisi varmasti hyvin, mutta minä sekoitin oman version turkkilaisesta jugurtista, majoneesista ja valkosipulista)


Kypsennä ranskalaiset perunat pussin ohjeen mukaan, ja ripottele niihin sitten hiukan suolaa. Jätä uuni vielä päälle, 225 asteeseen. Levitä ranskikset vuokaan (tai 3-4 pienenpään foliovuokaan). Avaa kebabpurkki ja levittele kebab ranskalaisten päälle, myös kastike. Ripottele päälle juustoraaste ja nosta vuoka uuniin. Juuston on tarkoitus sulaa päälle, muttei tarvitse ruskistua. Tällä välin voit pilkkoa sipulia, salaattia, tomaattia ja kurkkua sekä suolakurkkuja. Kasaa kasvikset uunista otetun paistoksen päälle ja kruunaa kastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti