torstai 4. helmikuuta 2021

Hitaan aamun banaanipannarit

Hidas aamu paras aamu! Siis ihan toisenlainen kuin työaamu, jolloin mekaanisesti ja rivakasti vaellan vaiheesta toiseen, sitten pyörän selkään ja töihin. Viikonloppuaamuna saattaa mennä jopa tunti, puolitoista, ennen kuin alamme kaavailla aamupalahommia. Arkiaamuina puuro on hyvä, niin usein viikonloppuisinkin, mutta joskus pitää revitellä. Teemme toisinaan englantilaisen aamiaisen, toisinaan amerikkalaisia pannukakkuja, ja aamiainen tuntuu melkein lounaalta (runsaan tarjonnan ja ajankohtansa vuoksi). Viime viikonloppuna tuli toive banaanipannukakuista, ja niitä sitten tehtiin. Ei suinkaan niitä terveellisiä ja ainakin joitain vuosia sitten trendikkäitä parin raaka-aineen pannareita, vaan vähän syntisempiä vehnäjauhoversioita. Koska viikonloppu lähestyy, on syytä tuutata ohje houkutukseksi teille lukijoille!


KUOHKEAT BANAANIPANNARIT (n. 15 kpl)

 

2 kunnolla kypsää banaania

2 kananmunaa

2 tl sokeria

ripaus suolaa

ripaus kanelia

1,5 dl vehnäjauhoja

1 kukkurallinen teelusikallinen leivinjauhetta

1 dl maitoa


Soseuta banaanit haarukalla mössöksi. Sekoita kulhossa niiden joukkoon kananmunat sekä muut aineet. Taikinasta tulee paksuhkoa. Paista taikinasta pannareita esimerkiksi lättypannun koloissa lempeällä lämmöllä, jotta ne eivät pala, mutta ennättävät kohota ja kypsyä sisältä. Käännä pannarit, kun ne ovat kohonneet ja pinta alkaa kuplia eli kun pannari pysyy kasassa eikä leviä käännettäessä. Paistamiseen ei tarvita rasvaa, ja tällä keinoin pannareihin saa kauniin tasaisen paistopinnan.

Tarjoile pannarit lämpiminä marjojen/hedelmien ja vaahterasiirapin kanssa.

(Käytin pannariohjeena tätä banaanilettuohjetta, ja vähensin nesteen määrää, jotta sain paremmin pannareihin sopivan taikinakoostumuksen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti