sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Nopea arkiruoka: Gnocchit uunipannulla

Pastahyllyltä (tai tuorepastan vierestä kylmähyllystä) löytyy perunagnoccheja, joista syntyy nopeasti hyvää ja herkullista ruokaa, jota voi varioida mielensä mukaan. Minä en ole innostunut keitetyistä, kastikkeessa pyörivistä gnoccheista, mutta uunissa rapeutta saavat perunagnocchit maistuvat ihanalle. Hyvin usein heitän joukkoon varsiparsakaalta, joka paahtuu ihanan rapeaksi, ja/tai paprikaa, joka saa pehmetessään sopivaa makeutta. Ruuan proteiinista on meidän uunipannullamme vastannut joko kikherneet tai mausteinen makkara eli tämä toimii erittäin hyvin sekä liha- että kasvisruokana. Tämä puolessa tunnissa valmistuva ruoka on helposti muokattavissa omien mieltymysten ja jääkaapin sisällön mukaan. On siis myös erinomainen hävikkiherkku, johon uppoaa monenmoisia vihanneslaatikon aineksia. Voit myös huoletta kokeilla erilaisia mausteita tähän ruokaan. Alla esimerkki yhdenlaisesta gnochhipeltiviritelmästä. Kokeile tätä tai kehittele omasi!



GNOCCHIPELTI (3-4 annosta lisukkeiden määrästä riippuen)

- proteiinivaihtoehtona makkara tai kikherneet

 

1 pss perunagnoccheja

3 rkl (oliivi)öljyä

1 tl sipulijauhetta

1/2 tl savupaprikajauhetta

hippunen (tai maun mukaan) chilihiutaleita

muutama pyöräytys mustapippuria

varsiparsakaalta (+ n. 1 rkl öljyä)

tomaatteja halkaistuna (päälle liraus öljyä ja vähän kuivattua oreganoa)

mieleistäsi makkaraa paloina tai kokonaisina (meillä oli nyt jotain bratwurstin tyyppistä)

TAI  1 pkt kikherneitä (kypsiä)


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja levitä uunipellille leivinpaperi. Kaada gnocchit kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet. Sekoita hyvin. Kaada gnocchit pellille. Valitse varsiparsakaalipussista suunnilleen samanpaksuisia varsia. Jos ovat oikein paksuja, ne voi halkaista pituussuunnassa. Nosta huuhdellut varsiparsakaalit gnocchien päälle ja lirauta niiden päälle hiukan öljyä. Nosta pellille myös tomaatit (öljyllä ja oreganolla maustetut) sekä makkarat. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes makkarat ja gnocchit ovat saaneet hiukan paistopintaa.

Minä en nyt lisännyt tähän lainkaan suolaa. Kun olen käyttänyt kikherneitä makkaran sijasta, olen huuhtaissut ne siivilässä, sitten maustanut (esim. oliiviöljyä, suolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta, juustokuminaa), sekoittanut ja lisännyt gnocchien sekaan pellille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti