torstai 17. maaliskuuta 2022

Hiihtäjän voimasoppa: Ruusukaalikeitto

Olen tainnut ennenkin tunnustaa täällä rakkauttani ruusukaaliin, eikä tämäkään kerta tee poikkeusta. Se on ihanaa! Törmäsin netissä Anna-lehden sivulla ruusukaalikeiton ohjeeseen, ja sitä oli pakko tehdä. Ai miten hyvää kuuma keitto teki hiihtolenkin jälkeen! Meillä ei ollut riittävästi pinaattia keittoon laitettavaksi, joten siitä tuli vaaleampaa kuin alkuperäisen ohjeen kuvassa. Näyttää vähän pinaattikeitolta, eikö vain?


RUUSUKAALIKEITTO  (tämä annos on noin 2-3 hengelle, koska vähensin perunan ja nesteen määrää alkuperäiseen nähden, eikä pinaattiakaan ollut riittävästi)


n. 300 g ruusukaalia 

n. 200 g jauhoista perunaa 

puolikas purjo 

2 valkosipulinkynttä 

1/2 tl suolaa 

1/2 tl jauhettua korianteria 

n. 5 dl kasvislientä (5 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio)

2 dl kookosmaitoa 

n. 70 g tuoretta pinaattia


Poista ruusukaaleista kannat (ja huonot päällyslehdet tarvittaessa), ja halkaise kaalit. Kuori ja paloittele perunat. Halkaise purjonpätkä ja huuhtele lehtien välit. Siivuta purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuumenna kattilassa vähän öljyä ja kuullota ruusukaaleja, perunoita, purjoa ja valkosipulia noin viisi minuuttia samalla sekoitellen. Lisää mausteet, kasvisliemi ja kookosmaito. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää pinaatti. Soseuta keitto, tarkista maku ja ohenna keitto tarvittaessa vedellä (kiehauta ja tarkista suolat veden lisäämisen jälkeen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti