keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Ruusukaalirok!

Ruusukaali: Söpö, terveellinen ja oikealla tavalla valmistettuna erittäin ihana. Meillä ruusukaalit rokkaavat nykyään aina ruokakerman ja saksanpähkinöiden kanssa. Olen ihan juminut tähän ohjeeseen (enkä kykene muuta ruusukaaliruokaa tekemään), koska lopputulos on niiiiiiin hyvä. Lisukkeena ruusukaalirok käy sekä lihalle että kalalle - kokkeiltu on.

RUUSUKAALIROK :)  (lisuke kahdelle)

300 g ruusukaalta
loraus öljyä
nokare voita
(tai loraus nestemäistä margariinia)
1 rkl ruokokidesokeria
ripaus suolaa
mustapippuria
reilu 1 dl ruokakermaa (15%)
1 tl sitruunamehua
kymmenen saksanpähkinää

Leikkaa ruusukaalien kannat pois ja poista uloimmat lehdet. Kaalit voi vielä huuhtaista, jos ovat törtteisiä. Siis multaisia. Halkaiset kaalit. Paista kaalinpuolikkaita aika kuumalla paistinpannulla muutama minuutti, kunnes niihin alkaa tulla vähän väriä. Lisää sokeri ja ripottele päälle suolaa ja paista vielä hetki, nyt jo hiukan vähemmällä lämmöllä. Lisää kerma, ensin desin verran ja hetken lempeän kiehuttelun jälkeen pieni loraus lisää. Anna ruusukaalien muhia n. 15 minuuttia (jos puolikkaat ovat oikein kookkaita, tarvitaan tietysti pidempi aika). Rouhi sillä välin pähkinät karkeasti (jos haluat, voit paahtaa pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla hetken ajan ennen kuin rouhit ne). Kun kaalit alkavat pehmentyä, mutta eivät vielä ole ihan lötköjä, lisää joukkoon saksanpähkinärouhe, ripaus mustapippuria ja teelusikallinen sitruunamehua. Sekoita ja maistele, lisää suolaa jos suusi sitä vaatii. Tarjoile!

Ruusukaalirok ei ole kastike, ei muhennos, vaan... jaa, mikähän...? Paistos? Olkoon mikä vain, mutta se kerma saa hautua lähestulkoon olemattomiin. Nam nam!

2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään ruusukaalista, se on vaan tarkka kypsentää, etenkin jo aterialle tulee monta muuta elementtiä. Paljon mikään ei ole tympeämpää kuin liian paljon kypsennetty ruusukaali!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Ja ihan yleensä ottaen kasvikset ovat parempia, kun niitä ei kypsennä sohjoksi.

    VastaaPoista