sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Potkupallopotut

Espanja-Italia ja uunipotut, hyvä yhdistelmä. Voi istua sohovalla ja vahata (=katsoa oululaisittain) telekkarista jalakapallua. Espanja-Italia -ottelu on mielestäni yksi hyvännäköisimmistä parhaimmista otteluista ja siihen on syytä keskittyä huolella. Uunipotun syöminen onnistuu siinä ohessa hyvin.

UUNIPERUNATÄYTE

1 prk kermaviiliä
1/2 prk raejuustoa
2 tl sinappia
sipulinvarsi
palvikinkkua (ehkä 100g)
paprikaa (noin puolikas)
suolakurkkua
mustapippuria
yrttejä (esim. timjamia ja oreganoa)
(suolaa)

Rosamunda-pottuja

Silppua sipulinvarsi, paprikanpala, kinkku ja suolakurkkua pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne muiden aineiden kanssa. Lisää suolaa, jos haluat (minä en lisännyt). Anna sörssön maustua jääkaapissa sen aikaa, kun perunat kypsyvät uunissa.

Pese potut ja tee niihin ristiviilto päälle. Kääräise kukin omaan folionpalaansa ja lykkää uuniin. Paista n. 200 asteessa, kunnes ovat kypsiä. Hankala sanoa aikaa, kun se riippuu pottujesi koosta. Tökkää ja kokkeile.

- - -

Itaaaaaliaaaa 1-0! Espanjaaaaa 1-1! Hetken jo mietin, että itekkö tuonne pittää mennä pellaamaan, että tulis maaleja???

- - -

P.S.:
Vihdoinkin köökin pöytä on tyhjä ja kasvustot on saatu parvekkeelle!

Näissä nyt riittää kastelemista ja jännittämistä, että tuleeko satoa vai ei...

8 kommenttia:

 1. Tulee sitä satoa, mahtavat kasvustot!

  Espanja-Italia matsin näkökymysyksestä olen tismalleen samaa mieltä. Toooosi hyvä(nnäkönen) peli. On se jalitsu vaan fantsua!

  VastaaPoista
 2. Minunkin tietotasoni on tällä samalla tasolla, tosin myös elokuvafanina tiedän parhaat filmaajat, joten siinäkin mielessä eilinen peli taisi olla ainakin mitä castingiin tulee, mitä otollisin!

  Mutta silti, kyllä ne pyöräilijät on vielä...

  VastaaPoista
 3. Hannele: Kasvustot on reippaat kyllä ja pari kukkaakin on näkyvillä. Jalkapallon(pelaajien) katselun lomassa ehtii chilejäkin hoitaa ja kukkia pölyttää.

  Campasimpukka, näyttelijänlahjat pojilla on melkoiset! Pyöräily on jäänyt mulla vähemmälle huomiolle, mutta ehkä on syytä siihenkin lajiin paneutua...

  VastaaPoista
 4. Komppaan Campasimpukkaa: tosi hyvä casting.

  VastaaPoista
 5. Oulun murre on niin ihanaa. Kerran sanoin yhelle etelässä asuvalle kaverille jotain tyyliin "piti taas vahata telekkaria". Kaveri mietti kuumeisesti, että miten telkkaria vahataan, että onko olemassa ihan joku vaha-aine, jolla telsua vahataan :D

  Mulla on jääny futis vähän vähemmälle, vaikka tokihan tuota nimenomaista ottelua tuli vähän vilkuiltua. Uunipotut maistuis, hyvältä näyttää!

  Outi

  VastaaPoista
 6. Riikka: Tänään taas kattelin italiapoikien filmaushommia :)

  Outi: Siinä onkin ihmettelemistä, että miten (ja miksi!) televisiota vahataan :))

  VastaaPoista
 7. Jaahas, pitäisiköhän sitä minunkin ruveta vahtaamaan kisoja. : D Mieskin on sopivasti reissussa, niin saisin rauhassa keskittyä (siis taktisten kuvioiden ja tuomarityöskentelyn ja sen semmoisten analysointiin)...

  Tekaisin muuten tuossa päivänä muutamana kahvikiisseliä, jonka ohjeen nappasin täältä blogistasi. Hyvvää tuli. Huijarin vadelmabrulee taitaa myös päästä kokeiluun lähiaikoina, vaikuttaa kerrassaan ihanalta jälkkäriltä! : P

  VastaaPoista
 8. Canelia: Vielä on aikaa tälläytyä töllön ääreen potkupallolle, kisat kestävät vielä pari viikkoa :) Huomasinkin kahvikiisselin ohjeen blogissasi. Huijarin brulee on nopsakka vaihtoehto perinteiselle bruleelle, suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista