maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ruokala vai ravintola?

Hyvä ateria + viihtyisä miljöö = miellyttävä ruokailukokemus - vai mitä?

Viikonloppuna kävimme syömässä uudehkossa oululaisessa bistrohenkisessä ravintolassa nimeltään Gastro26. Ravintolasta meille vinkkasi ystävä, enkä minä ollut moisesta uutuudesta kuullutkaan. Olen missannut mainonnan, jos sitä on ollut. Luin jostain, että ravintolan takana ovat mm. Hugon ja Hellan puuhamiehet, ja se innosti, sillä molemmat ravintolat ovat olleet minulle mieluisia.

Minä valitsin alkuruuaksi Gastron lohileivän, joka oli kaunis ja maistuva annos. Armastus otti tatticappucinoa, joka sekin oli todella hyvää, mutta tarjollepano oli vähän mielikuvitukseton. Keiton asemointi astiaan ei tietysti anna paljon vaihtoehtoja, mutta cappucinonhan olisi voinut laittaa vaikka kahvikuppiin! (Kuvien laadussa olisi paljonkin toivomisen varaa, ne on napsaistu puhelimen kameralla.)

Pääruokana söin paahdettua ankanrintaa kera vuohenjuustorisoton. Tykkäsin kovasti! Puolison valinta oli gastroburger, joka sekin oli hyvänmakuinen, muttei tarjonnut mitään yllätyksiä tai wau-elämystä.

Palataan vielä tuohon alun yhtälöön. Gastro26 oli hämmentävä ruokailukokemus. Ruoka oli mielestäni oikein maukasta ja siitä jäi hyvä mieli. Miljöö sen sijaan oli sanalla sanoen ruokalamainen. Kolkko ja kaikuva iso tila ei tuonut mieleen mitään bistromaisuutta, eikä siellä oikeastaan tehnyt mieli istua ja turista yhtään pidempään kuin ruokailu vaati. Himpura soikoon - ruuan takia menisin uudelleen, mutta tilan takia täytyy vielä miettiä. Pitää toivoa, että siellä on vielä sisustaminen kesken...

eli Gastro26, ehkä annan sinulle vielä uuden tilaisuuden ;)

6 kommenttia:

 1. Oot ihan oikeassa, se paikka on liian tyhjä! Siis alku on ihan hyvä ja baaritiski hauska, mutta mitä ihmettä se tyhjä tila on siellä keskellä? Jotain täytettä sinne pitäisi saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun eivät meitä ole pyytäneet sinne sisustamaan, niin tämmöinen sitten tuli :D

   Poista
 2. Kerran kävin ja oli pikkujoulusesonki, joten porukkaa oli, mutta myös melkoinen kakofonia. Palvelukin tökki. Ruoka tosin oli erinomaista, joten pitänee antaa uusi mahdollisuus vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me vielä Gastroon uskotaan, kun ruoka oli hyvää.

   Poista
 3. Kiva lukea kokemuksestanne, olen merkannut tuon ravintolan muistiin jo seuraavaa Oulun-reissua ajatellen, milloin se sitten tuleekaan :)

  VastaaPoista