maanantai 10. maaliskuuta 2014

Yrtit pastassa

Joskus joku telkkarissa nähty ruokalaji tai ruuanvalmistustapa jää kummittelemaan päähän. Silloin ei tajua syöksyä tietokoneen ääreen etsimään ohjelmaa ja sen reseptejä, eikä kuukausien päästä muista kanavaa, ohjelmaa tai että oliko kokki mies vai nainen. Jostain tv-ohjelmasta jäi päähäni leveänauhainen pasta, jossa nauhojen sisällä oli tuoreita yrttejä. Olisiko se mennyt jotenkin näin?

- tehdään tuorepastataikina (muuan ohje löytyy esimerkiksi täältä)
- kaulitaan taikinasta ohuita levyjä
- sipaistaan levylle pullasudilla kevyesti vettä ja sitten asemoidaan levyn päälle yrttejä (laitoin basilikaa ja salviaa)
- yrtitetyn levyn päälle laitetaan toinen pastalevy (se kannattaa olla valmiina odottamassa) ja levyt painellaan kiinni toisiinsa
- leikataan levy leveiksi suikaleiksi
- ihan kaikkea taikinaa ei välttämättä tarvitse / kannata tehdä yrttinauhoiksi; noin kolmanneksen voi kaulia ja suikaloida leveästi sellaisenaan (jos ei halua liian yrttistä lopputulosta)
- keitetään pasta reilussa ja suolatussa vedessä

Minä tein yrttipastan oheen tomaattisen kastikkeen (2 annosta):

2 valkosipulinkynttä
tusina kirsikkatomaatteja
öljyä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
tiraus vettä
tuoretta basilikaa ja salviaa
mustapippuria

Silppua valkosipulinkynnet ja heitä ne pienen kattilan pohjalle öljytilkan kanssa. Paista hetken aikaa, kunnes ne alkavat pehmetä. Laita sitten kattilaan myös tomaatit ja paista tovi sekoitellen. Lisää balsamico ja sokeri ja anna kiehua hetki. Lisää hiukan vettä ja mustapippuria ja jätä kannen alle poreilemaan kymmeneksi minuutiksi. Mausta makusi mukaan suolalla. Lisää silputut yrtit vasta ihan lopussa.


Annoksen voi kruunata esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöillä, jotka paistetaan nopeasti pannulla samalla kun pasta kypsyy. Makua ravunpyrstöihin voi hakea esim. nopeasta marinoinnista ennen paistoa: sitruunamehua + valkosipulia + persiljaa + basilikaa + mustapippuria + suolaa. Anna maustua kymmenisen minuuttia ja paista sitten kuumalla pannulla öljyssä. Heti kun alkaa punertaa, voi ravunpyrstöt kääntää. Lopuksi marinointiliemen voi kaataa pannuun ja kiehauttaa sitä muutaman sekunnin. Valmista!

11 kommenttia:

  1. Haha, mä muistan kanssa tämän yrtti-pasta -jutun jostain, mutta ei ole aavistustakaan, mikä ohjelma tai kuka kokki mahtoi olla kyseessä. :-D Hienolta ja herkulliselta kuitenkin näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! Siis muistan nähneeni jossain, mutta missä?! Upean näköistä on! Pitää kokeilla.

      Poista
    2. :) Pasta eli tärkein on jäänyt mieleen meille. Kiitos Satu ja Ulla kehuista! Tätä oli hauska tehdä, ja makukin oli hyvä.

      Poista
    3. Olisiko kyseessä Simply Italian -sarja, kokkina Michela Chiappa?

      Poista
  2. Hauska idea. :) Hyvän näköistä pastaa, tuo soosikin näyttää herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikkea hauskaa ne ihmiset keksivätkin. Soosista tuli kans tosi hyvää.

      Poista
  3. Pakko tunnustaa, että olen tehnyt tuorepastaa ehkä noin kolme kertaa, kun nykyään saa niin hyviä kuivapastoja. Siinä veivaamisessa on kyllä ihan oma fiiliksensä. Tämän takia voisi vaivautua, tätä ei saa kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiilistelyähän tuo pastanteko tosiaan on. Taikina- ja veiviterapiaa :) Tällaista ei kyllä ole kaupoissa näkynyt!

      Poista