torstai 13. maaliskuuta 2014

Seepiasalaatti


Taas on keittiössä kokkeiltu jotain ennen kokkeilematonta. Ex-tempore kauppareissulta huolettomat heräteostajat (ei ollut listaa, kun ei ollut suunniteltu kauppareissu!!) kantoivat kotiinsa seepiasiivuja. Seepia on mustekala, jota olemme syöneet ulkomailla useampaan kertaan, mutta kotioloissa ei koskaan. Seepiasiivut otettiin jääkaappiin sulamaan ja sitten alkoi ohjeiden metsästys. Päätimme kokeilla sitä sekä limemarinoituna että paistettuna.

Täältä löytyi resepti, jossa seepia oli friteerattu ja ohessa tarjoiltiin kastiketta. Minä otin osviittaa kastikkeesta ja käytin sitä marinointiin. Noin puolet marinoiduista seepiasiivuista paistettiin nopeasti pannulla, toinen puolikas syötiin sellaisenaan. Armastus piti molemmista versioista, minä enemmän paistetusta. Seepioiden alle tehtiin tosi yksinkertainen pohja salaatista ja tomaatista.

Tämä ruokakokeilu oli niin hyvä, että varmasti tartumme seepiapakettiin uudemman kerran, jos sitä vain on tarjolla.


SEEPIAA SALAATISSA

1 pkt siivutettua seepiaa

3-4 cm:n pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
tuoretta chiliä maun mukaan (1-2) silputtuna
1/2 tl sokeria
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 limetin mehu
2 rkl silputtuja tuoreita yrttejä (esim. minttua ja korianteria tai salviaa ja basilikaa)
mustapippuria

salaattia, tomaattia

Sulata seepiasiivut. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä seepiasiivut vadille ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua 10 - 15 minuuttia. Paista siivut, jos haluat. Kuumenna pannulla öljyä ja nosta siivut sinne paistumaan. Siivujen toiselle puolelle oli tehty viiltoja. Laita siivut pannulle viiltopuoli ylöspäin. Siivut käpristyvät nopeasti ja silloin ne voi käännäyttää paistumaan myös viiltopuolelta. Paista seepiasiivuja vain minuutin-pari.

Laita lautaselle salaatinlehtiä ja ihan pieneksi pilkottua tomaattia. Nostele päälle seepiat ja lirauta päälle vielä marinadiakin (ja paistamisesta syntynyttä nestettä, jos paistoit seepiat).

2 kommenttia:

  1. Kaikista maistamistani hyvin laitetuista örvelöistä olen tykännyt, myös seepiasta. Hmm... voisikohan niitä kasvattaa vaikka akvaariossa?

    VastaaPoista