perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kahden kupin banoffee - kevytversio

En ole koskaan tehnyt oikeaa banoffeeta, johon tulee keksipohjan päälle banaanisiivuja, toffeeta ja kermavaahtoa. Olen kyllä syönyt sitä jossain, joten olen jotenkin hajulla (ja maulla) siitä, miltä se voisi maistua. Mielikuvani banoffeesta on melko tuhti ja makea, mutta nyt meillä jälkiruuaksi valmistettu versio tehtiin kevyenä. Keksimuruihin ei sekoitettu voita ja kerma korvattiin turkkilaisella jugurtilla. Toffeeta, tai oikeastaan kondensoidusta maidosta valmistettua kinuskia, sentään käytettiin. Ei tullut hassumpaa. Ja oli varsinainen pikabanoffee :)


KEVYT BANOFFEE (kahdelle)

6-8 kaurakeksiä
1 banaani
5-6 reilua teelusikallista kinuskia (kinuskikastiketta)
6 rkl turkkilaista jugurttia + 1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus vaniljasokeria

Murskaa kaurakeksit kahden lasin pohjalle (saavat olla hyvinkin rouheina paloina, joten käsissä murskaaminen riittää). Viipaloi  banaani ja jaa se laseihin. Lusikoi päälle kinuskia. Sekoita hunaja jugurttiin ja lusikoi se laseihin päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle hiukan vaniljasokeria.


8 kommenttia:

  1. Kevyt ja banoffee! Eihän ne sovi samaan lauseeseen! Tai sitten sopivatkin, kiva ohje :D

    VastaaPoista
  2. Tykkään kyllä överimakeasta banoffeesta, mutta se huono puoli siinä on, ettei sitä jaksa syödä kuin ehkä kaksi lusikallista (ja mihin se loppu sitten tämän kokoisessa ruokakunnassa laitetaan...). Joten tämä toimisi varmasti meillä hyvin! Jaksaisi syödä kokonaisen kupillisen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden hengen ruokakunnat ovat usein tämän pulman edessä. Miksei sen "oikeankin" banoffeen voisi viritellä kuppeihin...? Tämä kevytversio ei ollut niin överimakeaa, että menee helposti useampi kuin kaksi lusikallista.

      Poista
  3. Syötiin tätä tänään brunssijälkkäriksi - ihan loistava idea!

    VastaaPoista
  4. Tosi loistava idea! Olen blogannut sen "oikean" banoffee-tortun, , mutta jälkiruokana sun tyylillä kevyempänä menee mulle ehdottomasti korvan taakse jemmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kaiken lisäksi nopea tehdä! Makeutta voi säätää lisäämällä hunajaa tai vaikkapa tomusokeria oman maun mukaan.

      Poista