tiistai 17. kesäkuuta 2014

Possua ja possua

Mielikuvani saksalaisesta ruuasta (Saksassa käymättömänä) on tuhti, lihaisa ja rasvainen. Sillä linjalla lähdinkin miettimään MM-jalkapalloruokaa Saksa-Portugali -peliä varten. Löysin helpon kuuloisen ohjeen, joka tuntui kahden päivän pitkähköjen urakoiden jälkeen tervetulleelta vaihtelulta. Valmistin porsaankyljyksiä pekonikastikkeessa, ja niiden lisukkeeksi smetanassa haudutettua hapankaalta. Porsaankyljyskastikkeen mukavana makulisänä oli sherry, josta tulikin kiva aromi kastikkeeseen. Annoksen ulkonäkö oli mitä epämiellyttävin, mutta maut lautasella hyviä.


PORSAANKYLJYKSET SINAPPI-PEKONIKASTIKKEESSA

3 kyljystä
suolaa, valkopippuria
paprikajauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
70 g pekonia
1 sipuli
1 rkl sherryä
2 dl ruokakermaa + 1 dl vettä
n. 2 tl sinappia (käytin tavallista Auran sinappia)
(suolaa)

Ota kyljykset huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Ripottele kyljyksille suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Laita vehnäjauhot lautaselle ja pyöräytä kyljykset jauhoissa. Ravistele ylimääräiset jauhot pois kyljysten pinnalta. Saat paremmin makua lihaan, kun maustat sen etkä pelkästään jauhoja.

Suikaloi pekoni a pilko sipuli. Paista pekonia pannulla, kunnes se on rapeaa. Nosta pekonit pois pannulta (vaikkapa talouspaperin päälle lautaselle, jos haluat vältellä ylimääräistä rasvaa). Paista sipulia pekonien pannulle jättämässä öljyssä hetken aikaa ja siirrä niitä sitten sivummalle. Nosta leivitetyt kyljykset pannulle ja paista muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta. Nosta kyljykset pois pannulta hetkeksi ja lisää pannuun sherry. Kiehauta nopeasti, jotta saat pannulta kaikki maut irti. Kaada kerma+vesi pannulle ja lisää joukkoon sinappi ja paistettu pekoni. Kun kastike alkaa kiehua ja sekoittuu, tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa, ja nosta kyljykset kastikkeeseen kypsymään. Kypsennä kyljyksiä kastikkeessa 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Jos käytät ohuempia fileepihvejä, riittää vähempikin kypsymisaika.

- - -

P.S.: Suomen kesä on mahtava. Tänä aamuna heräsin ihmettelemään juhannusviikon lumisadetta ja mittarin -0,3 lukemia. Nyt jo melkein meinaa aurinko kurkista pilvien takaa ja ollaan päästy +3,5 asteeseen. Villasukat jalkaan ja mieli virkeäksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti