maanantai 1. syyskuuta 2014

Juustopallerot

Hyvää kannattaa odottaa.

Joskus menee hirveän kauan, että saa toteutetuksi jonkin tehtävälistallaan olevan reseptin. Sitten menee hirveän kauan, että saa sen kirjoitettua tänne blogiin. Kreikkalaiset juustopallerot, jotka lepäävät purkissa maustetussa oliiviöljyssä, ovat kuitenkin asia, jota kannattaa odottaa. Ne ovat niin kauniitakin!


Juustopallerot valmistetaan fetajuustosta ja mizithra-juustosta. Koska jälkimmäistä heikommin on meikäläisissä juustohyllyissä, niin sen voi korvata ricottajuustolla, onneksi. Muuten jäisi pallerot tekemättä. Hyvää makua ja rakennetta palleroihin tuovat myös silputut aurinkokuivatut tomaatit ja tietysti yrtit. Pallero tarvitsee alleen vain hyvää leipää, vaikkapa paahdettuna. Halutessaan palleron voi levittää leivälle kuten minkä tahansa juuston. Sellaisenaan nämä sopivat varmasti hyvin myös esimerkiksi tapasvalikoimaan, vaikka eivät espanjalaisia olekaan. Tällaisen kauniin ja maukkaan purnukan voisi helposti antaa (ja saada) tuliaisiksikin, eikö vain?


KREIKKALAISET FETA-RICOTTAJUUSTOPALLEROT (n. 20 kpl)

150 g fetajuustoa
150 g ricottajuustoa
1 rkl aurinkokuivattua tomaattia silputtuna (puolikuivatut ovat hyviä)
vajaa 1 rkl tillisilppua (laitoin myös oreganosilppua ihan pikkuisen)
ripaus mustapippuria
(ripaus suolaa)

n. 2-3 dl oliiviöljyä (sen verran, että pallerot peittyvät purkissa) 
hiukan kuivattua tai tuoretta oreganoa (minä laitoin myös basilikaa)
hiukan chilihiutaleita (maun mukaan)


Sekoita palleroainekset eli juustot, tomaattisilppu, tilli, pippuri (ja suola) keskenään. Haarukka on hyvä työväline tähän ainakin alkuun, jotta juustot saa sekoittumaan keskenään kunnolla.

Kaada oliiviöljyä purkkiin, lisää mausteet ja sekoita. Pyörittele juustosta pieniä palloja (noin teelusikallinen juustomassaa) ja laita pallot purkkiin. Sulje kansi ja säilytä jääkaapissa.

Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan palleroiden säilyvän jääkaapissa 3 viikkoa, mutta kannattaa varmaan katsoa, millainen säilyvyysaika on ostamassasi ricottajuustossa ja säilyttää maksimissaan siihen saakka. Vaikka luultavasti syöt nämä ennen kuin kolme viikkoa on kulunut :)

8 kommenttia:

 1. Oih, tämmöinen tuliainen kelpaisi ainakin minulle, ihana ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei kukaan älyä tehdä näitä sulle, niin täytyy varmaan lyödä itse kädet juustomassaan :)

   Poista
 2. Kiitos, että laitoit tämän reseptiin. Nämä olivat niin hyviä, että olen käynyt säännöllisesti vilkuilemassa, että milloin ne nyt oikein tulevat ;-)

  Oli todella mukavaa tavata. Nauruterapiaa roppakaupalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tulivat :)

   Kiitos samoin, oli tosi mukava tutustua sinuun Jonna!

   Poista
  2. No niin oli sinuunkin. Ilmeisesti minun oululaisgeenit ovat niin vahvat, että te pohjoisen likat tunnutte kaikki kuin sukulaisilta! Niin kotoista on heti.

   Poista
 3. Mahtiresepti! Pitää heti laittaa ainekset kauppalistalle :)
  Miten en ole tällaisiin ennen törmännyt vaikka Kreikassa olen jonkun verran matkaillutkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun innostuit, Johikaha! En minäkään ole (kahden kerran Kreikan kävijänä) näihin törmännyt. Kenelle siellä pitää ehdottaa, että ottavat ravintoloiden listalle juustopallerot???

   Poista