Flank steak eli kuvepaisti on Suomessa lihatiskillä harvemmin nähty naudan osa. Se on peräisin naudan kyljestä, ja käsittääkseni päätyy meillä päin useimmiten jauhelihaksi. Nykyään siihen saattaa kuitenkin jo törmätä, sillä flank steak on perin trendikästä grillattavaa.
Me valmistimme kuvepaistin ruuaksi nopeasti ja yksinkertaisesti grillissä. Parvekkeen sähkögrillissäkin se onnistui ihan hyvin. Päälle suolaa ja pippuria, lisämausteena argentiinalaisen chimichurri-kastikkeen tapaista seosta. Oikein maukasta!
FLANK STEAK eli KUVEPIHVI
n. 500 g kuvepihviä
suolaa, mustapippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grilaamista. Kuumenna grilli ja grillaa liha mieleiseesi kypsyysasteeseen. Meillä tämä aiheutti vähän arpomista ja tunnustelua. Taisimme grillata lihaa noin 4 minuuttia molemmilta puolilta ja saimme medium plus -kypsyyden. Lihapala oli melko ohut, joten ehkäpä lyhyempikin aika olisi riittänyt. Paistolämpömittariakin olisi voinut käyttää. Erilaiset ohjeet määrittelivät sopivaksi lämmöksi 50 - 58 astetta, joka on melkoinen haitari lihan kypsyyttä ajatellen. Lihaa ei kuitenkaan kannata grillata liian pitkään eli liian kuivaksi. Grillauksen jälkeen liha on syytä kääräistä folioon tekeytymään vielä noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen siitä leikataan ohuita viipaleita poikkisyin.
CHIMICHURRI parvekkeen yrteistä
kourallinen yrttisilppua (ruohosipulia, basilikaa, lehtipersiljaa, timjamia, oreganoa)
ripaus suolaa ja mustapippuria
1-2 tl valkoista balsamiviinietikkaa (tai sitruunamehua)
4-5 rkl oliiviöljyä ( tai enemmänkin, jos haluaa juoksevampaa)
tuoretta chiliä silputtuna (maun mukaan)
Sekoita chimichurrin ainekset kulhossa ja anna maustua hetki ennen tarjoilua. Tarjoile grillatun lihan kanssa.
Kuve on kovin hyvää, grillittäkin.
VastaaPoistaPannulla paistaen emme ole vielä kuvetta tehneet, mutta uskon, että hyvää tulee pannullakin.
PoistaKuve on yksi parhaita lihoja grillattavaksi! Ja chimichurri toimii aina vaan.
VastaaPoistaKyllä, ja kyllä!
PoistaIhan kuin kuve olisi nousussa. Ennen piti mennä halliin sitä ostamaan, nyt on ollut jo lähicittarissakin. Se on hyvää!
VastaaPoistaTaitaa kuve olla vielä enemmän esillä kuin viime kesänä, jolloin ensi kertaa taisin saada sen tajuntaan. Silloin se tuntui vielä ihan utopistiselta saada käsiinsä :) Nyt on toisin.
Poista