Kaupassa ei tarvinnut käydä, kun korvasin ohjeen pecorinon parmesaanilla ja suolapähkinät pistaasipähkinöillä (suolattomilla). Tai olisi pitänyt hakea tilliä, mutten sen tähden lähtenyt. Arvelisin, että meillä yleensä on ainekset porkkanapestoa varten valmiina kotona, joten sitä tulee tehtyä uudemmankin kerran.
PORKKANAPESTO
noin 5 (kesä)porkkanaa (minulla oli pari kesäporkkanaa, pari vanhempaa)
1 dl suolapähkinöitä (laitoin suolattomia pistaasipähkinöitä)
1 valkosipulinkynsi
1 chili (tai maun mukaan)
1/2 punttia tilliä
0,5 - 1 dl oliiviöljyä
n. 50 gr pecorino- tai parmesaanijuustoa
ripaus suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
(vettä)
Pese porkkanat hyvin ja pilko muutamaan osaan. Jos käytät kesäporkkanoita, ei niitä tarvitse kuoria. Kuori valkosipulinkynsi ja pilko se muutamaan osaan. Halkaise chili, poista siemenet ja siemenkiinnikkeet, ja pilko se muutamaan osaan. Laita ainekset (paitsi suola) sauvasekoittimen tai tehosekoittimen kulhoon. Laita öljyä ensin vähän, ja lisää tarvittaessa. Surraa seos tasaiseksi massaksi ja ohenna sitä tarvittaessa vedellä tai oliiviöljyllä. Maista pestoa ja lisää tarvittaessa suolaa (ja pippuria).
Nam!
Herkullisen kuulloinen pestovariaatio. :)
VastaaPoistaKivistöä kovasti kiitämme tästä hyvän maun reseptistä :)
PoistaToi pistaasiversio on täällä vielä kokeilematta mut pitää kokeilla jahka omat porkkanat kypsyy :)
VastaaPoistaOmat porkkanat, oi ihanuutta!
Poista