torstai 6. elokuuta 2015

Korealaisen siskon makkarapihvit

Siskonmakkara on oikein maukasta makkaraa sellaisenaankin, mutta ihan uuden sykäyksen se saa korealaisesta gochujang-chilitahnasta, inkivääristä ja valkosipulista. Tällaisen uuden kivan ohjeen (korealaiset siskonmakkaravartaat) näin Glorian Ruoka&viini -lehdessä 5/2015, enkä voinut olla testaamatta reseptiä. Lehden ohjeessa makkaramassasta tehdyt pallot pakastettiin hetkeksi, keitettiin kypsiksi ja lopulta grillattiin vartaissa (valellen niitä maustekastikkeella). Minä oikaisin ja paistoin massasta suoraan pannulla pieniä pihvejä. Ihastuimme molemmat lopputulokseen ja päätimme näitä tarjoiltavan meillä uudelleenkin. Lautasella oli lisäksi kimchi-perunasalaattia: keitettyjen ja pilkottujen uusien perunoiden sekaan sekoitettiin kimchiä (tällä kertaa suoraan säilykepurkista) sekä silputtuja sipulinvarsia. Tämäkin ohje oli lehdessä. Ja koska painetussa sanassa kehotettiin tekemään lisukkeeksi myös sitruunaruoho-inkiväärimajoneesia, niin sellaista tein. Se oli todella hyvänmakuista, mutta mielestäni vähän turha lisä aterialla. Vahvoja ja moninaisia makuja lautasella oli jo muutenkin, eikä majoneesi varsinaisesti raikastanut kokonaisuutta.

Jos siskonmakkara miellyttää, mutta olet toistaiseksi käyttänyt sitä vain keitossa, laajenna repertuaariasi ja kokeile tehdä korealaisen lisäksi myös erinomaisen maukasta siskonmakkarakastiketta.


KOREALAISET SISKONMAKKARAPIHVIT
- niin hyviä, ettei tämä annos riitä neljälle :)

500 g siskonmakkaraa
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 (maltillista) rkl korealaista gochujang-chilitahnaa
1 tl chilijauhetta (ohjeessa oli 1 rkl korealaista gochugaru-chilijauhetta)
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa (jos pidät korianterista, niin vaihda siihen)
pari rouhaisua mustapippuria myllystä

Purista siskonmakkaroiden sisus kulhoon ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita hyvin, jotta saat tahnan ja mausteet sekoittumaan makkaramassaan tasaisesti. Kirjaamallani maustemäärällä lopputulos oli meidän makuumme mukavan lämmittävän chilinen, mutta voi olla vähemmän chiliä syövälle vähän tujakka. Suosittelen soveltamaan maustamista oman mielen mukaan ja paistamaan koepihvin - niin minäkin tein. Samalla saat tuntumaa pallerolle sopivasta paistoajasta. Lehden ohjeessa oli lisätty taikinaan myös suolaa (1/4 tl), mutta minä pidin sen lisäämistä tarpeettomana. Lisää sinä, jos haluat.

Kuumenna paistinpannulla hiukan öljyä tai nestemäistä margariinia (ei tosiaankaan tarvitse paljon). Nostele pannulle lusikalla makkarataikinasatseja, sen kokoisia kuin haluat. Paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan molemmin puolin (paistoaika riippuu klönttien paksuudesta).

4 kommenttia:

  1. Nyt puskee korealaista ruokaa joka kulman takaa. Ihanaa! Olen jotenkin koukuttunut tuohon chilitahnaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin puskee, onneksi, sillä sieltä löytyy todella hyviä makuja. Meilläkin gochujangia käytetään, mutta ei se vielä srirachaa ole päihittänyt.

      Poista
  2. Minäkin bongasin heti tämän, kuten jokseenkin kaiken kyseisen Jennin ohjeista. Ihan superkoukuttavan oloista ruokaa. Näitä aion ehdottomasti testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nehän olivat "aivan pakko tehdä" -listan kärkipäähän nousevia ohjeita! Nämä pallerot vakuuttivat kerrasta, vaikken ihan justiinsa ohjeen lailla tehnytkään.

      Poista