maanantai 29. helmikuuta 2016

Savuinen siitakesienikeitto

Alkuruokakeitto (Glorian Ruoka&Viini 1/2011) taipuu myös kevyeksi lounaaksi. Helppoa, nopeaa ja oikein hyvää. Teen toistekin.


SAVUINEN SIITAKESIENIKEITTO (2 annosta)

2 rkl oliiviöljyä
100 g siitakesieniä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
2,5 dl savujuustoruokakermaa
1 tl kasvisliemijauhetta
n.2 dl vettä

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla pari minuuttia. Älä ruskista. Lisää sekaan jossain vaiheessa rosmariinisilppu. Jos siitakesienet ovat isoja, viipaloi ne. Pienet sienet voi käyttää sellaisenaan, jos niin haluat. Lisää sienet kattilaan ja paista vielä kunnon tovi välillä sekoitellen, jotta sienistä irtoaa nestettä. Osaan voi tulla paistopintaakin. Lisää kattilaan ruokakerma, kasvisliemijauhe ja vesi. Anna kiehua vielä pari minuuttia. Tarkista suola, ja lisää jos on tarvetta.

4 kommenttia:

  1. Sienisoppa on kyllä hyvää, voisinpa minäkin tehdä pitkästä aikaa sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienisoppa, melkein mistä tahansa sienistä tehtynä, on hyvää. Ja tämä versio on helppoakin helpompi.

      Poista
  2. Savutwist kuulostaa todellä hyvältä!

    VastaaPoista