On olemassa broilerpyöryköitä ja hyviä broilerpyöryköitä. Jälkimmäiset ovat itse tehtyjä, ja niissä on oikeasti lihaa. Ja makua. Nyt sijoittelin niitä hyvin yksinkertaisen salaatin päälle (paria erilaista salaattia, paprikaa ja porkkanaa). Kastikkeena (tai dippinä) oli maapähkinäkastiketta.
BROILERPYÖRYKÄT
400 g broilerin jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl korppujauhoja
1 tl punaista currytahnaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
puolikkaan limetin mehu
2 tl kalakastiketta
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
pari rouhaisua mustapippuria
1/2 tl chilijauhetta
n. 1 tl suolaa
Sekoita jauhelihataikinan ainekset huolellisesti. Nosta pikkulautaselle kökkäre taikinaa ja kypsennä se mikrossa, jos haluat tarkistaa makuja ennen kuin alat paistaa pyöryköitä. Tee haluamasi kokoisia pyöryköitä (minä tein reilun teelusikallisen kokoisia möykkyjä kahdella lusikalla muotoillen) ja paista ne kypsiksi ja kauniin värisiksi joka puolelta.
salaattia
porkkanaa
paprikaa
Kasaa kasviksia lautaselle ja nosta päälle broilerpyöryköitä. Tarjoa kastike erikseen tai liruttele pyöryköiden päälle.
MAAPÄHKINÄVOI-KOOKOSKASTIKE (SATAY-KASTIKE)
puolikas pienestä sipulista
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
n. 1 dl maapähkinävoita
n. 1 dl kookosmaitoa
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl limetin mehua
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä inkiväärin kanssa kattilassa pienessä öljytilkassa hetken aikaa. Lisää maapähkinävoi ja sekoita. Lisää muut ainekset ja kuumenna kastike. Anna sen pulpahtaa pari kertaa, mutta älä keitä raivokkaasti. Kookosmaidon määrällä voit säädellä sitä, miten paksua kastikkeesta haluat.
Mulla on himottanut maapähkinäsoossia ja tämänhenkistä makumaailmaa jo tovin, joten ehkäpä tartun vihdoin kokkaustoimeenkin kun kerran reseptiäkin näin sopivasti tarjotaan :)
VastaaPoistaEihän sulla ole nyt muuta vaihtoehtoa, Virpi, kuin ryhtyä toimeen :) Hyvä, kun sattui resepti kohille!
Poista