torstai 23. kesäkuuta 2016

Jauhoton rosmariini-mantelileipä

Markku Kopran ja Sari Tammikarin tekemä Voileipäkakkukirja yllätti positiivisesti - ja maukkaasti! Ostin kirjan keväällä, koska siinä oli kauniit kuvat (kakut pääosassa, ei härpäkkeitä) ja kekseliään oloisia reseptejä. Nyt olen kokeillut kolmea reseptiä: jauhotonta rosmariini-mantelileipää, porokakkua ja hummuskakkua. Voi tavaton, että olivat hyviä! Molemmat kakut olivat raikkaita ja mahdottoman maukkaita. Reseptiikka oli tosiaankin onnistunut! Naputtelen kakkujen ohjeet tänne jossain vaiheessa.

Oli mukava löytää kirjasta voileipäkakkuun sopiva gluteeniton leipäohje. Olen joskus tehnyt voileipäkakkua kaupan gluteenittomata leivästä, enkä ole ollut ihan vakuuttunut sen mausta. Nyt ei olisi tarvittu gluteenitonta vaihtoehtoa, mutta halusin testata ohjeen myöhempiä tarpeita varten. Voileipäkakkukirjan gluteeniton mantelileipä oli maukas, ja se sopi hyvin tekemääni hummuskakkuun. Lisäksi leivän tekeminen oli helppoa. Kostutettavana leipä oli vähän haastava, eli tarvitsi enemmän ja huolellista kostuttamista kuin esimerkiksi paahtoleipä.


GLUTEENITON ROSMARIINI-MANTELILEIPÄ

4 dl mantelijauhetta
80 g (n. 2 dl) cheddarjuustoa (mature)
0,5 dl tuorejuustoa
4 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
0,5 tl kuivattua rosmariinia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita mantelijauho, leivinjauhe ja rosmariini kulhossa. Raasta juusto ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Cheddarissa on riittävästi suolaa, joten lisäsuolaa ei tarvita. Sekoita ainekset taikinaksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle n. 30 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi. (Minun levyni oli hitusen pienempi, koska levystä uhkasi tulla arveluttavan ohut noilla mitoilla. Olisin kuitenkin voinut huoletta levitellä ja ohentaa vielä.)

Paista leipää 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna leivän vähän jäähtyä ja poista sitten leivinpaperi varovasti.

Jos teet 30 x 30 -kokoisen pohjan, saat siitä yhdeksän paahtoleipäpalan kokoista neliötä kakkua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti