maanantai 7. marraskuuta 2016

Kookoksinen helmivaahto

Perunatärkkelyksestä valmistetut Helmi-perunasuurimot ovat jääneet meillä hyllyn laidalle notkumaan ihan oman onnensa nojaan. Ostin niitä kerran ihan vain virkistääkseni lapsuuden ruokamuistoja. Helmipuuro tai -velli kuului nimittäin lapsuuden viikonloppuihin mummulassa, ja oli minulle mieluisaa. Pyhäinpäiväviikonlopun jälkiruoka lähti ihan siitä ajatuksesta, että noista ryyneistä on jotain saatava aikaan. Olen tehnyt joskus omena-helmipuuroa, joka oli aika mukavan makuista, mutta nyt piti saada jotain erilaista. Päätin tehdä puuron kookosmaitoon ja terästää makua limetillä. Juhlavuutta jälkkäriin toi sokeroitu kermavaahto, johon puuron sekoitin. Hyvää! Vähän saman tyyppistä kuin kylmä riisipuuro, johon on sekoitettu vaniljalla maustettua kermavaahtoa.


KOOKOS-HELMIVAAHTO (2 annosta)

165 ml kookosmaitoa
0,5 dl vettä
hiukan reilu 0,5 dl Helmi-suurimoita
puolikkaan limetin mehu

1 dl kuohukermaa + 2-3 rkl sokeria + hiukan raastettua limetin kuorta

Kuumenna kattilassa kookosmaito, vesi ja limetin mehu kiehuvaksi. Sekoita kiehuvaan nesteeseen Helmi-ryynit ja anna niiden kypsyä hiljaa poreilevassa nesteessä noin kymmenen minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Sekoittele välillä. Laita kansi päälle ja nosta puurosatsi jäähtymään.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja hienoksi raastetulla limetin kuorella. Sekoita kermavaahto jäähtyneeseen helmipuuroon ja laita tarjolle. Minä kuutioin jälkiruoan päälle vielä tuoretta mangoa.

2 kommenttia:

  1. Kalansilmäpuuro - lapsuuden klassikko. Siis se perinteinen maitoon keitetty puuro. Vieläköhän se maistuisi hyvältä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minäkin olen miettinyt, Luimupupu. En ole tohtinut kokeilla - mitä jos se hopeareunus alkaa karista :) ?

      Poista